Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

La ut på tur i hjemmesnekra «Toyota-flåte»

Ble funnet av nordmann, midt på Atlanterhavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tromsøværing og kranfører Sigmund Wiik ble redningen da en Toyota Landcruiser ble funnet midt ute på Atlanterhavet. Skipperen trodde det hele var en dårlig spøk.

Ifølge avisa Nordlys var den norskeide båten Wiik jobber på, «Geoholm», på vei fra Rotterdam til Rio de Janeiro. På vei dit, kom det en melding inn til mannskapet:

- Like etter at vi hadde passert sør for Kapp Verde-øyene, fikk vi en oppringing om vi kunne redde et amfibiefartøy som var blitt forlatt etter at det hadde oppstått problemer, sier Wiik til avisa.

Estlender «Geoholm»-skipper Reinold Erlend Lederle fra Alta trodde det var en dårlig spøk da han ble vekket den natta.

Midt ute på Atlanterhavet fant de Toyotaen - uten fører.

Eieren, estiske Mait Nilson, hadde forsøkt å kjøre verden rundt - på land og tvers over hav - men det gikk ikke så bra.

Mannen ble plukket opp av et annet fartøy dagen før «Geoholm» fant bilen og flåta.

Heist på dekk Da Wiik og resten av mannskapet ble spurt om å bistå med å få «fartøyet» opp av vannet, var de ikke sikre på hva de ville finne, ifølge Nordlys.

- Etter en stund fant vi det vi letter etter. Øynene ble store da vi oppdaget at det var en Toyota Landcruiser med flottører som lå og fløt der, sier han.

Bilen måtte reddes av Wiik og «Geoholm».

- Vi startet på jobben med å berge Toyotaen, og etter en stund fikk vi heist den opp på dekk. Bilen var registrert i Estland. Det må være første gang i historien at man har berget en Toyota langt ute i Atlanterhavet, sier Wiik til Nordlys. 

Eventyrprosjektet Amphibear har ikke gitt opp. Fartøyet blir nå med det norske skipet til Brasil, og estiske Mait Nilson forklarer på sin hjemmeside at han har lyst til å fortsette ekspedisjonen, dersom amfibiet lar seg reparere.

image: La ut på tur i hjemmesnekra «Toyota-flåte»