STERK MINNER:  AUF-eren Viljar Hanssen var blant ungdommene som ble skadd på Utøya 22. juli 2011. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.
STERK MINNER: AUF-eren Viljar Hanssen var blant ungdommene som ble skadd på Utøya 22. juli 2011. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.Vis mer

- La Utøya hvile en generasjon

Viljar (21) over fem skudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AUF bør ikke bruke Utøya til sin sommerleir for de som var der under terrorangrepet 22. juli 2011, er blitt voksne, mener Viljar Hanssen
som overlevde alvorlige skuddskader.

Hanssen var bare 17 år da han med nød og neppe overlevde herjingene som Anders Behring Breivik gjennomførte på sin drapsferd over Utøya.

Mest opptatt av at lillebroren på 14 kom seg i sikkerhet, ble han selv skutt fem ganger av terroristen, blant annet i hodet.

Under rettsoppgjøret etter ugjerningene året etter la mange nettopp merke til Hanssen på grunn av hans måte å håndtere traumene og skadene på.

For tidlig
Nå går den 21 år gamle Arbeiderparti-politikeren ut med en advarsel til AUF om å ta i bruk Utøya som leirsted allerede i år, fire år etter massakren.

- Fire år er for kort tid for mange. Retorikken med å ta Utøya tilbake er blitt for bokstavelig. Jeg trodde ikke jeg ville reagere så sterkt, men det gjør jeg, sier Hanssen til NRK.

Han mener AUF bør vente til dagens generasjon medlemmer er ferdig i ungdomspartiet og sier det kan være snakk om mellom 10 og 20 år.

Han kunngjorde sin oppfatning på Twitter lørdag. Han gjorde ikke minst for å øke takhøyden i debatten.

- Ingen skal føle at deres mening er feil dersom de syns det er galt at noen leker der vi mistet våre venner, sier han.

AUF-leder uenig
Leder i AUF, Mani Hussaini sier det er greit å mene det Hanssen sier, men mener likevel det er riktig å ta øya i bruk allerede til sommeren.

- Vi vet enkelte mener det er for tidlig, men samtidig mener mange at tiden er moden.

- Sommerleiren støttes av AUF, av medlemmer og av den nasjonale støttegruppa etter 22. juli, sier han til NRK.

(NTB).