- La Utøya hvile en generasjon

Viljar (21) over fem skudd.

STERK MINNER:  AUF-eren Viljar Hanssen var blant ungdommene som ble skadd på Utøya 22. juli 2011. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.
STERK MINNER: AUF-eren Viljar Hanssen var blant ungdommene som ble skadd på Utøya 22. juli 2011. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

AUF bør ikke bruke Utøya til sin sommerleir for de som var der under terrorangrepet 22. juli 2011, er blitt voksne, mener Viljar Hanssensom overlevde alvorlige skuddskader.

Hanssen var bare 17 år da han med nød og neppe overlevde herjingene som Anders Behring Breivik gjennomførte på sin drapsferd over Utøya.

Mest opptatt av at lillebroren på 14 kom seg i sikkerhet, ble han selv skutt fem ganger av terroristen, blant annet i hodet.

Under rettsoppgjøret etter ugjerningene året etter la mange nettopp merke til Hanssen på grunn av hans måte å håndtere traumene og skadene på.

For tidlig Nå går den 21 år gamle Arbeiderparti-politikeren ut med en advarsel til AUF om å ta i bruk Utøya som leirsted allerede i år, fire år etter massakren.

- Fire år er for kort tid for mange. Retorikken med å ta Utøya tilbake er blitt for bokstavelig. Jeg trodde ikke jeg ville reagere så sterkt, men det gjør jeg, sier Hanssen til NRK.

Han mener AUF bør vente til dagens generasjon medlemmer er ferdig i ungdomspartiet og sier det kan være snakk om mellom 10 og 20 år.

Han kunngjorde sin oppfatning på Twitter lørdag. Han gjorde ikke minst for å øke takhøyden i debatten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer