Laba (21) holdt som sexslave i to år av væpnet gruppe

Slik terroriserer militsgruppene i Øst-Kongo sivile.

BLE VOLDTATT: Laba (21, t.h.) ble kontinuerlig voldtatt og holdt fanget i to år. Her sammen med datteren Patricia (4). Foto: Cathrine Bøe Gjesti
BLE VOLDTATT: Laba (21, t.h.) ble kontinuerlig voldtatt og holdt fanget i to år. Her sammen med datteren Patricia (4). Foto: Cathrine Bøe Gjesti Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): For hver opprørsoldat kongolesiske myndigheter klarer å ta våpenet fra og sende hjem, blir i gjennomsnitt én sivil kongoleser drept, sju barn og kvinner voldtatt, seks hus brent og 900 mennesker drevet på flukt.

Til nå er rundt 700 militssoldater blitt avvæpnet, av dem rundt 200 barn og 100 kvinner. Det er anslått at FDLR teller 6-7000 soldater.

Det viser tall fra den frivillige organisasjonen Congo Advocacy Coalition. Sivile lider enormt under myndighetenes forsøk på å avvæpne opprørstyrker i Øst-Kongo.

Samtidig har flere regjeringsmedlemmer en fortid i militsgrupper, og båndene mellom konstellasjonene er noen ganger uklare.   GravideMange av kvinnene blir gravide og støtes vekk fra familien etter voldtekten. Årsaken er at familiene ikke ønsker å oppdra barn hvis far er en hutu.

21 år gamle Laba er en av disse. Hun ble voldtatt og utnyttet som sexslave av en væpnet gruppe i to år. Da hun til slutt klarte å rømme, var hun gravid og familien ville ikke ha noe med henne å gjøre.  

- Jeg ble holdt fanget av en gruppe på seks voksne soldater og voldtatt i to år. På grunn av voldtektene ble jeg gravid, og soldatene returnerte meg her i Bukavu, forteller 21-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer