Laber jul for Ap

Heller ikke den siste meningsmålingen i 2002 ble noen opptur for Arbeiderpartiet. Ned, til 21,2 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgresultatet i 2001 var historisk dårlig for Arbeiderpartiet med 24,3 prosent. Sett i lys av det må meningsmålingene fra MMI være trist lesning for Ap. Ikke på en eneste av MMIs månedlige politiske barometre siden valget 2001 har partiet klart å gjøre det bedre enn valgresultatet. Etter MMIs novembermåling der partiet gikk opp til 24,2, var det mange i Ap som nå følte at den dårlige trenden var snudd. Dagens måling viser det motsatte.

Optimist

Ap's partisekretær Martin Kolberg er skuffet over resultatet, og sier meningsmålingene den siste tida har vist at Ap ligger på et nivå mellom 22 og 23 prosent.

- Det er selvsagt et for svakt nivå. Men muligheten til å gjøre kommunevalg bedre enn forrige gang er meget gode.

- Hvordan begrunner du det. Da må dere godt over 28 prosent?

- Det sier jeg med bakgrunn i hvor fort velgermiljøet svinger. Når Arbeiderpartiet har stabilisert seg og presentert sin politikk foran kommunevalget, vil velgerne se at det er en markant forskjell på vår kommune- og distriktspolitikk og de borgerlige partiene, sier Martin Kolberg til Dagbladet.

Opp igjen

Oppslutningen til KrF er nå 8,5 prosent og er styrket i forhold til forrige måling.

Men det er langt igjen til KrFs stortingsvalgresultat på 12,4. Regjeringskameraten Høyre går også opp, til 17,2. Høyre må likevel konstatere at de lenge har vært inne i en trend med dårligere resultater enn valgresultatet på 21,2 prosent.

Carl I. Hagen kan ta juleferie med en god følelse. MMIs partibarometer viser at Fremskrittspartiet fortsatt ligger stabilt høyt.

Nå får partiet 29,7 prosent. Det er partiets tiende måned over 20 prosent. Dermed tyder mye på at kommunevalgåret 2003 kan bli et av de beste for Frp.

SLITER: Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg går ingen god jul i møte på meningsmålingene. - Dette er selvsagt for svakt, sier partisekretær Martin Kolberg (t.h.).