Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Laber oppslutning om kronprinsparet

Rundt halvparten av de spurte i en undersøkelse mener kronprinsparet egner seg mindre godt som fremtidig konge og dronning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare rundt en firedel av de spurte tror kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit egner seg svært godt som konge og dronning av Norge. Dette viser tall fra en undersøkelse utført av TNS Gallup på oppdrag fra TV 2.

Dermed har populariteten til paret dalt kraftig i forhold til stemningen rundt kronprinsbryllupet for snart to år siden, da hele 35,6 prosent av de spurte før bryllupet mente at paret ville egne seg svært godt som kongepar.

Til tross for dalende popularitet, som også kan skyldes at paret det siste året har oppholdt seg i England og dermed vært svært lite framtredende her i landet, viser den samme undersøkelsen at oppslutningen om monarkiet ikke er svekket. Kongehuset er fortsatt populært, og bare rundt 50 prosent av de spurte ønsker en folkeavstemning om monarkiets framtid før 2014.

(NTB)

DALENDE: Oppslutningen rundt kronprinsparet er laber, melder TV2.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media