Britain's opposition Labour Party leader Ed Miliband reacts to the results of the count  of his seat in Doncaster, northern England, Britain, May 8, 2015. REUTERS/Darren Staples
Britain's opposition Labour Party leader Ed Miliband reacts to the results of the count of his seat in Doncaster, northern England, Britain, May 8, 2015. REUTERS/Darren StaplesVis mer

Labour går mot smell i det britiske valget: - Jeg er dypt skuffet, sier Miliband

Det skotske uavhengighetspartiet feide Labour av banen i Skottland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Valget skulle bli så jevnt, ifølge meningsmålingene som ble publisert i tiden før valgdagen i Storbritannia 7. mai. Slik ser det imidlertid ikke ut til at det blir.

Gjennom natta har det blitt klarere og klarere at Ed Milibands Labour ikke kommer til å klare å hamle opp med statsminister David Camerons De konservative.

Like etter klokka 07.10 i morgen ser det ut til De konservative kan få et hårfint flertall alene, melder BBC.

- Skuffende Like etter 06.30 ble det klart at Labour-lederen beholdt sin egen plass i det britiske Underhuset, men at partiet hans har gått på en valg-smell.

- Dette har vært en skuffende natt for Labour. Skotsk nasjonalisme har gått på bekostning av oss. Jeg er virkelig lei meg for hva som har skjedd, sa Ed Miliband foran sin egen valgskrets tidlig fredag morgen.

Han siktet dermed til Det skotske uavhengighetspartiet SNPs svært gode valg. Mange skotter har åpenbart foretrukket SNP over Labour og dermed stemt fram SNP-representanter framfor Labour-representanter.

20-åring vant over Labour-veteran Et av de mest åpenbare eksemplene på det som blir beskrevet som et brakvalg for SNP er 20 år gamle Mhairi Blacks valgseier over Labour-veteran og skyggeminister Douglas Alexander.

Ifølge The Telegraph vant Black med mer enn 6000 stemmer, og skriver at 20-åringen sannsynligvis har satt en stopper for den politiske karrieren til Douglas Alexander.

Avisa beskriver Alexander som en av Labour-leder Ed Milibands politiske stjerner, noe som gjør tapet så oppsiktsvekkende.

Får trolig fortsette Det ser dermed ut til at David Cameron får fortsette som statsminister også de neste fem årene. Til sin egen valgkrets tidlig fredag morgen sa Cameron at natten har vært sterk for De konservative.

Den sittende statsministeren fikk rett over 35 000 stemmer i sin egen valgkrets Witney og gjenvant dermed plassen sin i Underhuset.

- Jeg syns vi har fått positiv respons fra velgerne. Dette er helt klart en veldig god kveld for De konservative. Takk for tilliten, jeg skal ikke skuffe dere, sier Cameron.

Liberaldemokratene går kraftig tilbake De store taperne i dette valget ser imidlertid ut til å være Liberaldemokratene, den nåværende regjeringspartneren til De konservative. Lederen for partiet Nick Clegg sier ifølge BBC at natten har vært tøff for partiet.

Ifølge valgdagsmålingen lå de an til å miste hele 47 plasser i parlamentet og dermed ende opp med 10.

Selv beholdt Clegg sin egen plass i Underhuset, men partiet som helhet har trolig mistet flere titalls plasser.

Clegg sa også at han skal diskutere sin egen posisjon som partileder med partikolleger senere fredag.

Dagbladet oppdaterer saken.

VANT EGET SETE:  David Cameron taler til sin egen valgkrets tidlig fredag morgen. Foto: NTB Scanpix
VANT EGET SETE: David Cameron taler til sin egen valgkrets tidlig fredag morgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer