Labour går mot smell i det britiske valget: - Jeg er dypt skuffet, sier Miliband

Det skotske uavhengighetspartiet feide Labour av banen i Skottland.

Britain's opposition Labour Party leader Ed Miliband reacts to the results of the count  of his seat in Doncaster, northern England, Britain, May 8, 2015. REUTERS/Darren Staples
Britain's opposition Labour Party leader Ed Miliband reacts to the results of the count of his seat in Doncaster, northern England, Britain, May 8, 2015. REUTERS/Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Valget skulle bli så jevnt, ifølge meningsmålingene som ble publisert i tiden før valgdagen i Storbritannia 7. mai. Slik ser det imidlertid ikke ut til at det blir.

Gjennom natta har det blitt klarere og klarere at Ed Milibands Labour ikke kommer til å klare å hamle opp med statsminister David Camerons De konservative.

Like etter klokka 07.10 i morgen ser det ut til De konservative kan få et hårfint flertall alene, melder BBC.

- Skuffende Like etter 06.30 ble det klart at Labour-lederen beholdt sin egen plass i det britiske Underhuset, men at partiet hans har gått på en valg-smell.

- Dette har vært en skuffende natt for Labour. Skotsk nasjonalisme har gått på bekostning av oss. Jeg er virkelig lei meg for hva som har skjedd, sa Ed Miliband foran sin egen valgskrets tidlig fredag morgen.

Han siktet dermed til Det skotske uavhengighetspartiet SNPs svært gode valg. Mange skotter har åpenbart foretrukket SNP over Labour og dermed stemt fram SNP-representanter framfor Labour-representanter.

20-åring vant over Labour-veteran Et av de mest åpenbare eksemplene på det som blir beskrevet som et brakvalg for SNP er 20 år gamle Mhairi Blacks valgseier over Labour-veteran og skyggeminister Douglas Alexander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer