Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valget i Storbritannia

Labour-leder kraftig ut mot milliardærens «løgnmaskin»

- Prøvde å skremme folk til å stemme på De konservative.

MEDIEEIER: Amerikansk-australske Rupert Murdoch er grunnleggeren til News Corp, en organisasjon som eier en rekke aviser i blant annet Storbritannia.  Foto: Mark Thomas/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
MEDIEEIER: Amerikansk-australske Rupert Murdoch er grunnleggeren til News Corp, en organisasjon som eier en rekke aviser i blant annet Storbritannia.  Foto: Mark Thomas/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tom Watson har forholdt seg relativt rolig under den britiske valgkampen. Nå - i etterkant av at De konservative mistet flertallet i parlamentet - smeller det fra Labours nestleder, ifølge The Independent.

Den britiske avisa siterer Watson på et kraftig verbalt angrep på mediemogul og mangemilliardær Rupert Murdoch.

- Folket gjennomskuet løgnene til Murdochs løgnmaskin. Den prøvde å skremme folk til å stemme på De konservative, sa Watson om mannen som gjennom konsernet News Corp eier blant annet The Sun, The Times og The Sunday Times.

Advarte mot Corbyn

Watson mener at Murdoch-konsernet har forsøkt å hindre dagens valgresultat.

Dette blant annet ved å portrettere Jeremy Corbyn sittende i en søppelbøtte.

«Don't chuck Britain in the Cor-bin», lød The Suns tittel på forsiden der de frarådet leserne fra å stemme på «venstreekstremistiske» Corbyn.

Godt Labour-resultat

Labour-lederen kan imidlertid gni seg i hendene over et overraskende godt valgresultat. Det viser at Labour trolig har vunnet 261 seter.

Det er 31 flere plasser enn ved forrige valg, og nok til å hindre De konservative i å danne en flertallsregjering alene.

De vant 315 av setene, ifølge den foreløpige opptellingen. Mindre partier som De liberale og Det skotske nasjonalpartiet vant henholdsvis 12 og 35 seter.

- Vi har jobbet så hardt for dette, og det er flott at vi har fått så mye støtte, uttalte Corbyn i morges, ifølge The Telegraph.

Vil ikke gå av

Theresa May konstaterte før valget at hun ville gå av hvis hun tapte flertallet i Parlamentet.

- Hvis jeg bare taper seks seter, vil jeg tape valget, og Jeremy Corbyn vil sette seg ned for å forhandle med Europas presidenter og statsministere, skrev May i et Facebook-innlegg 20. mai, ifølge NTB.

Nå melder imidlertid BBC at statsministeren ikke planlegger å forlate sin posisjon.

- Statsministeren har ikke til hensikt å gå av, og arbeider for å danne en regjering basert på at partiet hennes er det største målt i både antall stemmer og seter i Parlamentet, skriver Laura Kuenssberg, kanalens politiske redaktør, på Twitter.

Hele Norges coronakart