STORT PRESS, MEN NEKTER Å GI SEG: Labour-leder Jeremy Corbyn da han forlot huset sitt tidligere i dag. Etter å ha tapt mistillitsvoteringen med over 80 prosent er nå presset enda større for å trekke seg. Foto:<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">&nbsp;EPA/SEAN DEMPSEY</span>
STORT PRESS, MEN NEKTER Å GI SEG: Labour-leder Jeremy Corbyn da han forlot huset sitt tidligere i dag. Etter å ha tapt mistillitsvoteringen med over 80 prosent er nå presset enda større for å trekke seg. Foto: EPA/SEAN DEMPSEYVis mer

Labour-lederen vraket av sine egne

Men Jeremy Corbyn nekter å trekke seg. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag ble det holdt en hemmelig mistillitsvotering blant Labours parlamentsmedlemmer mot partileder Jeremy Corbyn. I kveld kunne Sky News røpe at 172 av parlamentmedlemmene stemte for mistillitsforslaget og bare 40 stemt imot.

I løpet av de siste dagene, har 20 av 30 personer i partiets "skyggeregjering" trukket seg eller fått sparken. Presset for at Corbyn skal trekke seg er derfor enda større da 80 prosent av Labours parlamentsmedlemmer stemte mot ham under dagens mistillitsvotering.

Voteringen var hemmelig og ikke bindende, da det er Labours egne partimedlemmer som avgjør om han må gå.

- Skal ikke svikte velgerne

Den store mistilliten skal komme at at mange i partiet frykter at det blir vanskelig å vinne valg med Corbyn som partileder. Han er også sterkt anklaget for å ikke ha gjort nok for å fremme Labours "ja" til Storbritannia i EU.

Totalt 48 Labour-topper har de siste dagene snudd ryggen til Corbyn, og det hele skal ha startet etter at han gav utenriksminister, Hilary Benn, sparken fra partiets "skyggeregjering".

Selv har Labour-lederen nektet å gå av.

Til The Guardian sier Corbyn:

– Jeg er en demokratisk valgt partileder og 60 prosent av Labours medlemmer støtter meg. Disse skal jeg ikke svikte. Denne voteringen har ingen legitimitet, sier Corbyn.

- Gå av med verdighet

Mandag, under partiets første gruppemøtet etter Brexit, var det svært amper stemning. Corbyns lovnader om å lede partiet til valgseier holdt ikke. Et døgn senere var det bare 40 parlamentsmedlemmer som ønsket ham som leder. Fire stemte blankt.

Wes Streeting, Labour MP og en stor kritiker av Corbyn, sa dette til BBC etter avstemningen:

- Nå syns jeg at Jeremy må akseptere at hans lederskap er uholdbart.

Twitter anbefalte han også Labour-lederen å gå av med verdigheten i behold.

Kommentar: Corbyns raske exit