Labour med forsprang i Storbritannia

Ny måling.

FRAMMARSJ: Det britiske arbeiderpartiet rykker ifra de konservative få uker før valget i Storbritannia, viser en fersk meningsmåling.  Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
FRAMMARSJ: Det britiske arbeiderpartiet rykker ifra de konservative få uker før valget i Storbritannia, viser en fersk meningsmåling. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det britiske arbeiderpartiet rykker ifra de konservative få uker før valget i Storbritannia, viser en fersk meningsmåling.

Labour får 36 prosent oppslutning på en meningsmåling YouGov har utført for The Sunday Times, mens Toryene får 32 prosent.

Dersom dette blir valgresultatet 7. mai vil Labour sikre seg et forsprang på statsminister David Camerons parti med 60 representanter i Underhuset.

Målingen ble tatt opp etter at Labour-leder Ed Miliband og Cameron hver for seg stilte til TV-utspørring torsdag.

I en meningsmåling rett etter utspørringen mente 54 prosent av de spurte at Cameron kom best ut, mens 46 prosent holdt en knapp på Miliband.

En meningsmåling utført for avisa The Observer rett før TV-utspørringen av de to partilederne, ga de konservative et knapt forsprang på 1 prosentpoeng. 34 prosent sa at de ville stemme på Camerons parti, mens 33 prosent støttet Labour.

Verken Labour eller De konservative får imidlertid flertall i Parlamentet og vil uansett måtte støtte seg på ett eller flere av de øvrige partiene.

Det er knyttet stor spenning til hvor mange stemmer det EU-kritiske partiet UKIP, det skotske uavhengighetspartiet SNP og Liberaldemokratene vil få i årets valg, som spås å bli et av de mest spennende i nyere britisk historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer