Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Labtekniker arrestert for drapet på Yale-student

Avga DNA-prøve på tirsdag.

ARRESTERT:  Labteknikeren Raymond Clark Foto: AP Photo/The Hartford Courant, John Woike
ARRESTERT: Labteknikeren Raymond Clark Foto: AP Photo/The Hartford Courant, John Woike Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Lab- teknikeren Raymond Clark er nå arrestert og siktet for drapet på Annie Le, melder CNN.

Kausjonen er blitt satt til tre millioner dollar.

Raymond Clark ble hentet inn av politiet allerede tirsdag. Han hadde da ikke status som siktet, men ble beskrevet som er«person av interesse». Etter å ha samtykket i å avgi en DNA test slapp han imidlertid ut tidlig i morges.

Flere kilder har imidlertid sagt til amerikanske medier at han snart ville bli arrestert igjen.

Pågrepet på motell
Clark ble pågrepet på motellet Super 8 i Cromwell, omtrent 40 kilometer fra universitetet. 24-åringen har bodd på motellet etter at han ble løslatt den første gangen.

James Lewis, politisjef i New Haven, sier ifølge nyhetsbyrået AP at de vil sikte alle personer som det er funnet DNA-spor fra på stedet. Men ifølge politiet er det ingen andre mistenkte i saken.

Avgangsstudenten Annie Le ble funnet drept og bortgjemt i en kabelsjakt inne i en vegg i kjelleren på bygget ved fem-tiden søndag ettermiddag - samme dag som hun skulle ha giftet seg.

Politietterforskere og føderale agenter måtte bruke blåtegningene av bygget for å finne frem til hulrommet hun var gjemt i. De hadde da finkjemmet bygget siden torsdagen hun forsvant. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Le ble kvalt.

Jobbet i samme lokaler
Raymond Clark jobbet som labtekniker i de samme lokalene som Le forsket. Politiet vil ikke si om de kjente hverandre, men bekrefter at de delte gang.

- Clark har vært labtekniker på Yale siden desember 2004. Ifølge hans overordnede er har det i hans historie som ansatt her ikke vært noen indikasjoner på at han skulle kunne ha vært involvert i en slik ugjerning som dette, sier universitets president Richard C. Levin i en uttalelse.

Saken har fått stor oppmerksomhet, blant annet fordi det skjedde på prestisjeuniversitetet Yale.

- Det er viktig å påpeke at dette ikke er snakk om bykriminalitet, universitetskriminalitet, kriminalitet i hjemmet, men om vold på en arbeidsplass, noe som er i ferd med å bli et stort problem, sier Lewis ifølge AP.

DREPT:  Avgangsstudenten Annie Le ble funnet drept på søndag- samme dag som hun skulle giftet seg. Foto:  REUTERS/Yale University Police
DREPT: Avgangsstudenten Annie Le ble funnet drept på søndag- samme dag som hun skulle giftet seg. Foto: REUTERS/Yale University Police Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling