Lady Diana populær blant kyr

Lady Diana gjorde et kraftig hopp oppover på navnestatistikken til norske kyr i fjor. Men Krystle og Alexis, som var svært populære for ti år siden, er nå ute av rankingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dødsfallet til Lady Diana i fjor var nok årsaken til at navnet hoppet oppover på kyrnes ti på topp-liste. Mens den gode og snille Krystle og heksa Alexis fra tv-serien Dynastiet, er nå nesten borte, ifølge Nationen.

Kvinnelige langrennsløpere, spesielt de østeuropeiske, får også æren av å være gode navn-emner for norske kyr. Isometa, Jegorova, Smetanina og Velbe er det flere som heter.

Bare ei eneste ku av de 8.000 ulike ku-navnene på navnestatistikken i Husdyrkontrollens databank bærer navnet Anne E. (Lahnstein). Jagland, Sponheim eller Bondevik finnes ikke i det hele tatt.

Men tross alt er det de gode tradisjonelle ku-navnene som topper listen: Dagros, Litago, Rosa, Rødlin, Stjerna og Staslin. Andre navn som forteller en del om dagliglivet i fjøset og egenskapene hos dyra, er Heimkjær, Vrangmøy, Mjølglad, Smiska, Stressa og Bedrøva.

(NTB)

EN FIN DAME: Lady Diana er det mest populære navnet i landets mange fjøs. Alexis og Krystal som var populær for ti år siden har falt ut av rangeringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer