Microsoft-grunnlegger Paul Allen fant skip fra andre verdenskrig:

«Lady Lex» funnet 76 år etter det ble senket av japanerne

USS Lexington, eller «Lady Lex», tok del i det som regnes som historiens første slag med bruk av hangarskip fra begge parter.

FRA KRIGEN: Det var et historisk funn som ble gjort på bunnen av Korallhavet, utenfor Australias kyst. Video: CNN/Paul G Allen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Andre verdenskrigsskipet «USS Lexington», som ble senket av japanerne i mai 1942 etter et fire dager langt slag, har blitt funnet om lag 800 kilometer utenfor Australias kyst av Microsoft-grunnlegger Paul Allens mannskap, ifølge CNN.

Funnet utenfor Australia

«Lady Lex» ble funnet på bunnet av Korallhavet, øst for Australia, på rundt 3 000 meters dyp.

Slaget ved Korallhavet regnes som det første slaget med bruk av hangarskip i historien. «Lady Lex» gikk ned med 216 av mannskapet og 35 fly.

- Slaget ved Korallhavet var bemerkelsesverdig ikke bare fordi den stoppet en japansk offensiv, men fordi det var det første sjøslaget hvor de krigende skipene aldri kom innenfor syns rekkevidde av hverandre, uttalte Allen.

Allen, en av grunnleggerne bak Microsoft, hadde ansvar for ekspedisjonen som ledet til funnet at det amerikanske krigsskipet. Funnet ble kjent mandag.

Allen bruker nå Microsoft-formuen sin på blant annet teknologisk innovasjon, film, naturkonservering og ekspedisjoner for å lokalisere skip, som USS Lexington.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer