Lae dem komme

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turistene som kommer til Oslo sender klagebrev. De er overrasket og litt sjokkerte over byens oppdrettsanlegg av narkomane, tiggere og prostituerte. Byrådsleder Erling Lae tar klagebrevene på alvor. Med god grunn. Noe må gjøres straks, ettersom offentlig halshogging ikke er moderne.

Vi pressegjøker beskyldes ofte for å være problemorienterte, men i denne delikate sak er vi løsningsorienterte: til beste for byen, folket, duene, dopet og hullene i asfalten.

Byrådet anbefales å bruke sitt velfungerende nettverk innenfor hovedstadens veldedighetsmiljø ved å henvende seg til Rotary og Odd Fellow.

Begge disse fritidsklubbene har god erfaring med å stille opp der det offentlige ikke strekker til. Rotary kan besørge gratis turistbusstransport fra Oslo S, Gardermoen eller havna.

Bussen – i offwhite – frakter gjestene direkte til steder der det ser rent og shabby chic ut, for eksempel Ullern, Holmenkollåsen og Bygdøy. Selvsagt blir det også en tur til Vigelandsparken, ikke via Majorstua der det henger ungdom, men innkjørsel fra Madserud Allé.

Høres dette fordomsfullt og drepende kjedelig ut?

Hmm, turistene kan få omvisninger i villaene, hilse på pent kledde håndverkere fra Estland, teste rifler, trampoliner, SUV og føle at de er hjemme på en måte ved å få servert håndmat laget av en crossoverkokk (og filosof) fra Sørlandet.

Amerikanere, spanjoler, tyskere og en fra Belgia vil få oppleve hovedstaden vannkjemmet før de smilende blir skysset vestover mot fjell, regn, troll og fjorder.

NB: Noen vil kanskje påpeke at det ikke er plass til busser i Frognerparkens villaområde, men her trår Odd Fellow til. De snakker med nærmiljøets Velforening ASA, som selvsagt stiller deler av de sovende hager som P-plasser, kanskje mot et lite salær som kan sendes til organisasjonen Fuglehunder Uten Grenser.