Lae er forferdet

- Det markerer en avstand fra alt de gode kreftene nå jobber for, sier Erling Lae.

TAR AVSTAND: - Det alle arbeider sammen for nå, de gode kreftene, er fred og gjensidig respekt for hverandre. De som bruker vold mot en annen demonstrasjon, tar klart avstand fra nettopp det de gode kreftene jobber for, sier Erling Lae.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
TAR AVSTAND: - Det alle arbeider sammen for nå, de gode kreftene, er fred og gjensidig respekt for hverandre. De som bruker vold mot en annen demonstrasjon, tar klart avstand fra nettopp det de gode kreftene jobber for, sier Erling Lae. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Byrådsleder Erling Lae (H) er forferdet over torsdagens voldelige demonstrasjon i Oslo. - Det markerer en avstand fra alt de gode kreftene nå jobber for, sier han.

Lae er fornøyd med at hovedstadens gater var åsted både for demonstrasjoner mot krigen i Gaza og støtteerklæringer til israelske myndigheter. Men de voldelige sammenstøtene mellom antiisraelske demonstranter og politistyrkene tar han klar avstand fra.

- Det burde ikke være nødvendig. Vi har ytringsfrihet i Norge og den skal praktiseres i Oslos gater. Men den skal praktiseres på en måte slik at man ikke trenger å ty til tåregass, sier Lae til NTB.

Teppe av tåregass

Torsdag kveld la politistyrker et teppe av tåregass over deler av Oslo sentrum. Da hadde motdemonstrantene mot den proisraelske støtteerklæringen foran Stortinget blitt for voldsomme.

- Det alle arbeider sammen for nå, de gode kreftene, er fred og gjensidig respekt for hverandre. De som bruker vold mot en annen demonstrasjon, tar klart avstand fra nettopp det de gode kreftene jobber for, sier Lae.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer