Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lae foreslått som nestleder i Høyre

Og han samarbeider gjerne med Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erling Lae vil bruke vervet som 2. nestleder i Høyre til å jobbe for å få partiet i regjering. Han samarbeider gjerne med Frp.

- Det viktige nå er å bidra til at velgerne får et alternativ til den sittende regjering. Og det tror jeg det er viktig å bidra til at alle de fire borgerlige partiene ser, sier byrådsleder i Oslo, Erling Lae, som nå er foreslått som 2. nestleder i Høyre.

I hovedstaden samarbeider Høyre med Fremskrittspartiet i byråd. Et lignende samarbeid har foreløpig ikke har vært aktuelt i rikspolitikken. - Det er egentlig litt feil å begynne å diskutere modellene. Først må vi diskutere sakene, hva vi er enige om og vil gjøre annerledes. Det er der man må begynne, sier Lae til NTB.

Enstemmig

Det er en enstemmig valgkomité som foreslår at Lae (61) blir ny 2. nestleder og at Jorhill Andreassen (59) fra Lenvik i Troms blir nytt medlem av arbeidsutvalget.

- Fornyelse betyr ikke bare alder, sier lederen i valgkomiteen i Høyre, Svein Ludvigsen.

Partileder Erna Solberg og dagens 2. nestleder Jan Tore Sanner har sagt ja til gjenvalg. Valgkomiteen foreslår at Solberg fortsetter som leder og at Sanner rykker opp til 1. nestleder.

Dagens 1. nestleder, Per-Kristian Foss, har gitt beskjed om at han ikke ønsker å fortsette i partiledelsen.

MYE Å GJØRE:- Det er klart det er krevende fordi jeg har en krevende jobb. Men jeg har jo av og til lært at hvis du skal ha noe gjort, så skal du be den som har mest å gjøre, sier Erling Lae til NTB. Foto: STEINAR BUHOLM
MYE Å GJØRE:- Det er klart det er krevende fordi jeg har en krevende jobb. Men jeg har jo av og til lært at hvis du skal ha noe gjort, så skal du be den som har mest å gjøre, sier Erling Lae til NTB. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer

Valgkomiteen avga innstilling mandag og innstillingen er enstemmig på alle plasser i arbeidsutvalget.Stortingsrepresentant Linda C. Hofstad Helleland (31) fra Sør-Trøndelag blir foreslått gjenvalgt som leder av Høyres kvinneforum. I tillegg består arbeidsutvalget av lederen av Unge Høyre.

Ikke sett på arvinger

Ludvigsen sier til NTB at komiteen ikke har vært opptatt av å finne fram til arvinger til partilederstillingen.

- Det får bli en oppgave for fremtidige komiteer når spørsmålet blir aktuelt. Vi har vært mer opptatt av å tilføre ledelsen kommunalpolitisk og næringspolitisk erfaring enn alder. Dessuten må vi se partiledelsen i sammenheng med stortingsgruppa der vi har mange unge og taleføre personer, sier Ludvigsen til NTB.- Hvem skulle forresten tro at Lae er 61 år gammel. Det å se seg blind på alder, blir for enkelt, legger han til.

- Tilfører erfaring

Ludvigsen sier at komiteen har vært opptatt av å tilføre partiledelsen kommunalpolitisk og næringspolitisk erfaring. Han viser til at Lae er partiets mest fremtredende lokalpolitiker, mens Jorhill Andreassen både har næringspolitisk erfaring og bred lokalpolitisk erfaring både fra kommunestyret i Lenvik og fra fylkestinget i Troms.

- Jeg mener vi har toppet laget og tilført ledelsen personer med erfaring og troverdighet, konkluderer Ludvigsen.

Han understreker at komiteen ikke har spurt en lang rekke personer om å bli med i partiledelsen.

- Jeg spurte Lae om han ville bli nestleder etter komiteens møte 10. februar, og han fikk frist til i dag (mandag 25. februar) med å svare, sier valgkomitélederen.

Lae ser fram til å kombinere jobben som byrådsleder og vervet som 2. nestleder i partiet.

- Det er klart det er krevende fordi jeg har en krevende jobb. Men jeg har jo av og til lært at hvis du skal ha noe gjort, så skal du be den som har mest å gjøre, sier byrådslederen til NTB.

Valgene skjer på landsmøtet i Oslo 25.-27. april. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media