Lae nekter for å ha visst om Kollen-sprekken

Rune Gerhardsen (Ap) mener det er utenkelig.

SELVSIKKER: Byrådsleder i Oslo, og 2. nestleder i Høyre, sier han ikke hadde grunn til å se nærmere på finansene til utbyggingen av Holmenkollen, før han fikk beskjed om at noe var galt fredag. FOT: SCANPIX
SELVSIKKER: Byrådsleder i Oslo, og 2. nestleder i Høyre, sier han ikke hadde grunn til å se nærmere på finansene til utbyggingen av Holmenkollen, før han fikk beskjed om at noe var galt fredag. FOT: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Byrådsleder Erling Lae (H) i Oslo, bedyrer at han verken hørte om, eller hadde grunn til å frykte budsjettsprekken i Holmenkollen. Han sier han ikke fikk høre om rapporten eller 600-millionerssmellen før mandag denne uka. Lae mener han har gjort alt han kunne i saken.

- I perioden fra rammene ble økt til 1,2 milliarder i fjor høst, til rapporten forelå, hadde du noen som helst grunn til å tro at det ville være snakk om nye store overskridelser?

- Nei, jeg som politiker har ikke noen forutsetning for å måle det. Det har vært byrådsbehandlet og jeg har bedt om å få alt på bordet, sier Lae til Dagbladet.

Visste ikkeErling Lae sier til Dagbladet.no at han først fikk informasjon om budsjettsprekken fredag i forrige uke, før han for første gang fikk se rapporten fra kvalitetssikrerne i Metier, som anslår at anlegget kommer til å koste 600 millioner mer enn planlagt.

• Les hele rapporten her

- Tallene ble jeg kjent med mandag klokka 10.00 Jeg ble på fredag kjent med at det forelå et foreløpig utkast, da ba jeg om en gjennomgang, sier Lae.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer