Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lae vil endre vedtekter

Byrådslederen foreslår lettere adgang til å bortvise tiggere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): -  Vi kan ikke være bekjent med at Oslo blir «tiggerbyen». Vi hjelper ikke folk i nød ved å la dem tigge på gata, sier Erling Lae til Dagbladet.

Byrådslederen ønsker derfor å endre politivedtektene slik at politiet lettere kan bortvise pågående tiggere og prostituerte.

Slik regelverket er i dag, har politiet liten mulighet til å gjøre noe med problemet.-  Oslo bør ikke være et mekka for tiggere, men det er snakk om tilbud og etterspørsel. Siden folk gir mye penger her, har vi fått dette økende problemet, sier Lae.

Gjelder ikke alle

- Vi har bestemmelser for ro og orden, og folk kan ikke gjøre hva som helst. Hvis tiggingen skjer på den måten at andre grupper blir plaget eller trengt bort, så må politiet ha mulighet til å gripe inn, sier Lae.

Byrådslederen presiserer at ikke alle tiggere skal bortvises.

- Det er greit med de som sitter stille med en kopp og ikke plager noen. De er de pågående tiggerne vi vil hanskes med. De mest pågående har vært utlendinger som kommer hit med turistvisum og driver med organisert tigging, sier Lae. 

Andre måter å hjelpe

Byrådslederen oppfordrer folk som vil gjøre en god gjerning til heller å kjøpe gatemagasinet =Oslo eller gi penger til frelsessarmeen.

Bakgrunnen for Laes forslag er at Stortinget opphevet forbudet mot tigging i fjor.

- Det er derfor viktig at vi finner ut av hvordan vi skal hanskes med disse problemene lokalt. Vi må sørge for at tigging ikke skal bli for lettvint, og ikke for lønnsomt, sier Lae.

Bystyret skal vurdere forslaget om endring av politivedtektene i løpet av de nærmeste månedene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling