- Lær av Eggen, sier norske sjefer

OSLO/STAVANGER (Dagbladet) Norske ledere, næringslivstopper og hodejegere er fulle av beundring for Rosenborg-trener Nils Arne Eggen. - Eggen er en fotballens Kjell Almskog - en leder som har resultater å vise til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener Øystein W. Løken, administrerende direktør i Mercuri Urval, Norges største lederutvelgelsesfirma.

- Han har valgt riktig strategi, og gjort riktige prioriteringer i arbeidet med Rosenborg, sier hodejegeren.

Best i verden

Kværner-direktør Kjell Almskog er på sin side full av respekt for Eggens lederevner.

- Det er en rekke paralleller mellom Eggens lederegenskaper og de som kreves hos en bedriftsleder. Han er dyktig til å finne fram til de rette spillerne, og plassere dem på steder der de får brukt sine sterkeste sider. Det er bedriftslederens oppgave: å finne et mannskap som kan gjøre jobben.

- Eggen kan det som er opplagt i fotball, men ikke i næringslivet: å fortelle folk hvor målet står. Det å formidle strategien og få alle til å trekke i samme retning kan være en utfordring for lederen. Jeg har selv kommet inn i bedrifter der noen tror målet står til høyre og noen tror det står til venstre, sier Almskog.

Lagbyggeren Eggen

- Ikke minst er Eggen ærgjerrig. Han vil ikke bare bli best i Trondheim og Norge, han vil bli best i verden. Det er den samme filosofi som jeg har. Å være nest best holder ikke for Eggen.

- Jeg tror absolutt at dette er egenskaper Eggen kan overføre til næringslivet, og egenskaper som næringslivet og ledere bør ha, sier Kværner-sjefen.

Næringslivstopper, ledere og hodejegere Dagbladet har vært i kontakt med uttrykker alle beundring og respekt for Eggens resultater i Rosenborg. Ingen tviler på at Nils Arne Eggens lederegenskaper er en av hovedgrunnene til Rosenborg-mirakelet. Dette er egenskaper som er ettertraktet i norsk næringsliv.

Eggen har vært en populær foredragsholder for næringslivet. I sine foredrag snakker han om lagbygging og samhandling.

- Eggen har dyp forståelse for fotballspillets karakter og særegenheter, og har med det fått til et felles verdisett og

tankegods i Rosenborg. Det er vanskelig for alle ledere å utvikle sterk lojalitet og firmakultur. I tillegg er han jordnær og folkelig. Det appellerer til oss. Det er treningsdrakt og ikke dress for Eggen, sier Løken i Mercuri Urval.

Synlig

Årets leder,direktør Terje R. Venold i Veidekke, er også imponert over Eggen:

- Eggen har vært en synlig leder, ikke minst internt. Det er kanskje det viktigste, og noe som mange norske næringslivsledere kan lære av ham. En leder som bryr seg om organisasjonen sin, får massiv lojalitet tilbake, sier Terje R. Venold.

Venold ser mange likhetstrekk mellom det å lede et fotballag og en vanlig bedrift, og han har stor respekt for Nils Arne Eggen.

HODEJEGEREN: Mercuri Urvals adm.dir. Øystein W. Løken roser Nils Arne Eggen som en dyktig lagbygger og strateg.