- Lær av Erna!

Raset på meningsmålingene skyldes at mange av Høyre-statsrådene ikke er tøffe nok, mener Unge Høyres leder Ine Marie Eriksen. Nå vil hun sende Jan Petersen og co. på et «bli tøff-kurs» hos Erna Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partileder Jan Petersen har de siste dagene kritisert medias bruk av meningsmålinger, samtidig som partiet hans har opplevd et ras på målingene. Høyre har nå en oppslutning på rundt 14 prosent.

Som første framtredende Høyre-representant tar Ine Marie Eriksen nå til orde for at motgangen kan ha andre årsaker enn bare et stramt statsbudsjett.

Politisk ukorrekt

- Høyre i regjering må våge å bli mer politisk ukorrekt, slik at vi skaper et større engasjement ute blant folk. Der har flere av statsrådene mye å lære av Erna Solberg, sier Ine Marie Eriksen til Dagbladet.

Hun trekker fram Solbergs oppgjør med Kommune-Norge som et eksempel til etterfølgelse.

- Kommunalministeren står oppreist i stiv kuling og holder fast på det hun mener er riktig, uansett. Det skaper respekt hos velgerne. Vi trenger flere som henne.

- Mener du at for lite tøffe Høyre-statsråder er en årsak til raset på meningsmålingene?

- Vår oppslutning blir påvirket av om vi klarer å vise fasthet overfor opposisjonen. Vi må vise velgerne at vi ikke lar oss diktere, og spesielt ikke av Carl I. Hagen. Erna er et eksempel til etterfølgelse, svarer hun.

Lynkurs

Hun lar det skinne gjennom at kritikken indirekte rammer deler av partiledelsen.

- Er Jan Petersen blant dem du mener bør sendes på lynkurs hos kommunalministeren?

- Også han har noe å lære av Erna. Han og flere andre bør ta et «se og lær-kurs» hos henne. Erna viser en utrolig fightervilje når hun får 435 illsinte ordførere på nakken, og skaper et engasjement som også Petersen bør la seg inspirere av.

Hagen

For å forhindre ytterligere ras på målingene, er det på tide å ta igjen skikkelig mot Carl I. Hagen, mener Unge Høyre lederen.

- Frp oppfører seg som de også skulle ha 30 prosent i Stortinget. Med slikt støynivå fra Hagen er det ekstra viktig at vi sier klart fra hvor våre grenser går.

- Vi må våge å tråkke folk på tærne når det er nødvendig, sier Ine Marie Eriksen.