Lær av Las Vegas

Det nye årtusen innbyr verken til nostalgi eller futurisme, men snarere til avventende realisme: Vi tror ikke på framskrittet før vi får se det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det nye årtusen innbyr verken til nostalgi eller futurisme, men snarere til avventende realisme: Vi tror ikke på framskrittet før vi får se det. Og intet sted er forbedringene og forverringene av det menneskeskapte miljøet tydeligere enn i Las Vegas, byen som har foretatt tre ansiktsløftninger før Cher har rukket å spise frokost.

Var dette en gang hovedgaten i bilismens høyborg? Jeg står midt i Fremont Street og innser at et landemerke i amerikansk populærkultur, det ruvende neonskiltet til kasinohotellet Golden Nugget, for lengst er erstattet av en hvit marmorfasade med elegante gullstriper. Men så behøver den heller ikke lenger påkalle oppmerksomheten til sjåfører med hastverk. Fremont har gjenoppstått som gågate, pent pakket inn som hvilken som helst arkade i et kjøpesenter.

DET KRUMME TAKET, bestående av hundretusener av pærer, fungerer med faste mellomrom som lerret for et heidundrende lys- og lydshow. Men hva er vel datagrafikk med dårlig oppløsning mot neonlysets skarphet, fylde og varme? Hva er vel stiliserte blomster og insekter mot trapesene, rombene, bumerangene og de andre abstrakte popkunstverkene fra gårsdagens space age? Jeg rusler derfor nedover gaten for å søke trøst i The Neon museum, som visstnok skal være en strålende, glitrende kirkegård for avdankede blikkfang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer