- Lær deg norsk - og kom tilbake

Lær deg norsk, kom tilbake igjen og benk deg foran tv-en i minst tre dager og se på mer enn én kanal. Det er rådet tv-kritikeren Tony Purnell får fra norske tv-folk. De synes hans slakt av norsk fjernsyn er nærmest latterlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er rett og slett useriøst å sende en engelskmann som ikke kan ett ord norsk til Norge for å anmelde norsk fjernsyn. Når tv-kritikeren ikke er her mer enn ett døgn og ser i hovedsak bare på NRK1, så er det komplett meningsløst, sier informasjonssjef i TV2, Rune Indrøy, til Dagbladet.

Han får full støtte fra TVNorge og TV3.
- Purnell kommer med noen morsomme spark, men forutsetningene hans er jo litt bristende. Det er ikke bra å svare på kritikken mot teletubbies med å se på tv en tirsdagskveld, sier informasjonsdirekør i TVNorge, Jens Petter Gjelseth.

For øvrig skjønner han at Purnell stusser litt når kveldens tema i et talkshow-program er sanitetbindets historie.

- Purnell er ikke helt i målgruppa for vårt talkshow. Dessuten er norsk og engelsk tv-kultur forskjellig. Men jeg skjønner ikke helt at han kritiserer oss for å sende serier som er populære i store deler av verden, ikke minst i Storbritannia, sier informasjonssjef i TV3, Ellen Christiansen.