(Dagbladet):Da grill-VM ble arrangert i Memphis, var det 247 lag som deltok om den gjeveste prisen i «Peoples Choice»-konkurransen. Dette er arrangementet alle lagene deltar i, og hvor publikum bedømmer den beste svinenakken i en «blindtest».
Det var i denne konkurransen Bjørn Tore Teigen, og resten av det norske grillandslaget, gikk av med seieren. Etter å ha tatt med seg krydder fra Norge, langstekt svinenakken i 14 timer og brukt tre forskjellige vedtyper, kunne landslaget strekke armene i været og juble over seieren.
Forberedelser Lite overlates til tilfeldighetene når landslaget konkurrerer i USA. De har for eksempel med sine egne kryddermikser på flaske. Krydderblandinger som landslaget har eksperimentert seg fram til med metodisk arbeid.
- Vi møtes alle mann, og blander krydder ut i potetmos. Da klarer vi å skille smaken på blandingene, og vi rangerer de. Så plukker vi ut den beste miksen, sier den ferske verdensmesteren.
Det første året landslaget deltok, hadde de tatt med seg ved fra Norge som de skulle bruke i grillen.
- En av dommerne lurte på om vi mente at amerikansk tre ikke var bra nok, men det var jo ikke tanken vår. Vi ville bare vise noe fra Norge.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger