- Lær norsk og pass barna

Formann Einar Lonstad (53) i Oslo Frp er nominert som byrådslederkandidat og listetopp foran kommunevalget neste år. Han lover at Oslo-valget skal bli en politisk omkamp om innvandring, integrering og ungdomskriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet møter Lonstad etter et flere timer langt budsjettmøte i bydelsstyret i Furuset. Han er svært godt fornøyd med at han etter årsmøtet i februar kan bytte plass med varaordfører Svenn Kristiansen på toppen av Oslo Frp's valgliste.

- At Carl I. Hagen ville at Svenn fortsatt skulle være listetopp, tar jeg til etterretning, sier Lonstad.

Han mener evnen til å lytte til grasrota er en av hans sterkeste sider. Og Lonstad er ikke i tvil om hva som vil prege Oslo-valgkampen neste år:

- Problemene med innvandringen i Oslo har blitt større, flere og har utviklet seg klart negativt siden valget i 1995. Innvandringsspørsmål vil helt klart bli en av de viktigste sakene i valgkampen neste år. Nå med en mye større fokusering på barne- og ungdomskriminalitet, sier Lonstad.

- I 1995 mente du at innvandrere med norsk statsborgerskap bare burde få to barn og gikk inn for tvungen prevensjonsundervisning. Står du fortsatt på det kravet? - Det der har jeg fått kjeft for. Det spørsmålet vil jeg ikke si noe om nå.

- Du har også stilt krav om at innvandrere må lære norsk for å få sosialhjelp? - Vi må stille krav til innvandrere. Her på Furuset, hvor rundt 20 prosent av innbyggerne er fremmedkulturelle, har vi startet et prosjekt hvor de må jobbe for trygden. Enten ved å lære språket, ta utdanning eller med et passende arbeid. Skulker de unna, blir det trekk i ledighetstrygden. Det er et bra opplegg, sier Lonstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer