Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lær sex av flaggermus

Har oralsex, holder lenger.

SEXDYR: Flaggermus har funnet oralsexens gleder, og bruker det til å forlenge seksualakten og dermed øke hunnens sjanser til å bli gravid. Foto: Colourbox.no
SEXDYR: Flaggermus har funnet oralsexens gleder, og bruker det til å forlenge seksualakten og dermed øke hunnens sjanser til å bli gravid. Foto: Colourbox.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Forskere har studert flaggermusens sexvaner og funnet ut at det ikke bare er mennesket som driver med oralsex. Tidligere har man trodd at mennesket er det eneste dyret som utfører denne handlingen, men nå viser en film fra et kinesisk-engelske forskningssamarbeid at også flaggermus gjør det, skriver Forskning.no.

Forlenger paringsritualet

Det er hunnen som utfører oralsexen, da hun slikker på penis imens den er inne i henne. Det overrasket imidlertid forskerne enda mer da de oppdaget at seksualakten i snitt varte dobbelt så lenge når de inkluderte oralsex. Zoolog Bjarne Klausen fra Odense Zoo undrer seg over hvorfor det ikke får hannflaggermusen til å komme raskere.

- Det er da pussig, hvis oralsex skulle virke seksuelt stimulerende, at han holder lengre, sier Klausen.

Forskerne observerte også at hannen aldri trakk penisen ut av vagina når hunnen slikket samtidig. De lurer nå på om stimulansen forlenger hannens evne til å holde penis stiv, og at det derfor kan forlenge paringstiden - noe som kan være en fordel for hunnen fordi det øker hennes sjanse for å bli befruktet.

Ifølge forskerne - fra henholdsvis Guangdong Entomological Institute og University of Bristol - er det første gang oralsex hos voksne dyr er dokumentert som en naturlig del av paringsritualet.

Aper gjør det også

Selv om man tidligere har hørt om at unge bonoboaber utfører oralsex, er det blitt antatt at det fungerer mer som en lek enn som et faktisk paringsritual.

Ta lærdom!

Sexolog Joan Ørting kan derimot godt forstå hvorfor flaggermusene får forlenget paringsritualet med oralsex, og mener i bunn og grunn at vi mennesker godt kunne ta lærdom lære av flaggermusene.

- En mann ville også holde lengre hvis man gikk mer opp i selve prosessen i stedet for å bare ha ejakulasjonen som mål.

Så hvis to partnere bytter på å gi oralsex, så stiger nytelsen under selve prosessen, og det kan både forlenge samleiets varighet og gjøre ejakulasjonen enda større, sier Ørting til Forskning.no.

Ifølge Vi Menns undersøkelser har rundt 70 prosent av oss oralsex regelmessig.


Les også: Den store oralsexguiden

Les også: Hva er de røde prikkene på penis?
Les også: Dyr kjøper sexSaken ble opprinnelig publisert på Klikk.no: Les her.

HALV 69-ER: Sexologen kaller flaggermusstillingen for en omvendt, halvveis 69-er. Her ser vi hunnen slikke på hannens penis. Foto: Skjermdump
HALV 69-ER: Sexologen kaller flaggermusstillingen for en omvendt, halvveis 69-er. Her ser vi hunnen slikke på hannens penis. Foto: Skjermdump Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media