Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lærdalsbrannen kan koste over 100 millioner kroner

Forsikringsselskapene på vei for å vurdere skadene.

DYRT: Forsikringsbransjen tror at skadene etter den voldsomme brannen i Lærdal kan komme opp langt over 100 millioner kroner.
Foto: Arne Veum / NTB scanpix
DYRT: Forsikringsbransjen tror at skadene etter den voldsomme brannen i Lærdal kan komme opp langt over 100 millioner kroner. Foto: Arne Veum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsikringsbransjen tror at skadene etter den voldsomme brannen i Lærdal kan komme opp langt over 100 millioner kroner.

Det er vanskelig å spå det eksakte skadeomfanget så tidlig etter brannen, men informasjonsdirektør Jon Berge i forsikringsselskapet If sier til Dagsavisen at skadene fort kan komme opp i over 100 millioner kroner.

- Regner vi med at et hus koster et sted mellom tre og fire millioner kroner å bygge opp, er vi oppe i over 60 millioner kroner, bare på de 16 bolighusene som brant, sier han.

I tillegg kommer skader på næringsbygg, innbo og erstatning for andre skader. Erfaringsmessig er det heller ikke sikkert at alle de rammede har innboforsikring. Brannforsikring er derimot lovpålagt.

Berge presiserer at summen bare er et løst anslag og legger til at det spesielle med brannen i Lærdal er at stedet har mange verneverdige bygg, hvorav flere gikk tapt i brannen.

- Vi har erfaring med å sette slike bygg tilbake i den opprinnelige stand. Men dette arbeidet er dyrt og tidkrevende, og krever mye kunnskap, dokumentasjon og kompetanse, sier han.

Allerede i går ettermiddag var flere representanter fra forsikringsselskapene på vei til den lille bygda for å bistå de rammede.

(NTB)

Hele Norges coronakart