Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Læreplasser

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• En gjenganger i skoledebatten er mangelen på læreplasser. I år står to av tre søkere til læreplasser i Oslo og Akershus uten tilbud, skriver Aftenpostens Aften. Etter fjorårets tildeling hadde 40 prosent av søkerne fått jobb. Hver gang toer de ansvarlige politikere sine hender. I fjor falt kritikken på Kristin Clemet, og det var spesielt AUF som var sterk i sine angrep. I år er det omvendt: Unge Høyres leder Torbjørn Røe Isaksen svinger svøpen over AUF-leder Gry Larsen som nå er rådgiver for regjeringen.

• Det blir lite læreplasser av denne politiske ping-pongen. Så vel næringslivet som offentlige etater har en forpliktelse til å opprette læreplasser. Uten det, kan det bli vanskelig å skaffe kvalifiserte arbeidstakere i mange yrker. I et stramt arbeidsmarked som vi har nå, burde det være etterspørsel også etter lærlinger. Eller er det slik at bedriftene har så rikelig tilgang på billig arbeidskraft fra øst at de ikke trenger hjelp av elever i opplæring?