Lærer (36) hadde sex med to elever

Ungdomsskolelærer i Sør-Trøndelag tilstår sex med mindreårig jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) 36-åringen underviser i kroppsøving og en rekke andre fag. Han var også fotballtrener i et lokalt idrettslag i hjemkommunen. Mannen trente de to jentene han i Sør-Trøndelag tingrett nå har erkjent at han har hatt sex med, skriver adressa.no.

Fredag ettermiddag ble mannen varetektsfengslet for to uker med brev- og besøkskontroll. Politiet er redd for at han kan påvirke vitner i bygda hvor han bor og jobber, skriver lokalavisa.

- Siktede erkjente i retten at han hadde samleie med to av jentene mens han var læreren deres. Det er klart at minst en av jentene var under den seksuelle lavalder da dette skjedde, sier politiinspektør Tone Nilsen Skålevik.

Saken ble kjent da en av de to jentene oppsøkte politistasjonen i Trondheim for å fortelle om overgrepene. Ifølge Adresseavisen, skal overgrepene ha skjedd for noen år siden.

Onsdag i forrige uke ble 36-åringen pågrepet og siktet for seksuelle overgrep.

I tillegg til siktelsen for seksuell omgang med mindreårige, er mannen siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved å utnytte et tillitsforhold. Mannen benekter dette. Han hevder at det som skjedde mellom ham og de yngre jentene ikke hadde noe med hans jobb eller treneroppgave å gjøre, ifølge forsvarer Torfinn Svanem.

Mannen ble permitert fra sin lærerstilling da siktelsen ble kjent.

- Min klient mener det i en av sakene ikke er snakk om straffbart samleie. Han nekter for omfanget av siktelsen, sier Svanem til adressa.no.