Lærer (59) sniffet kokain foran klassen

Har selv undervist om narkotikaens skadevirkninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge hjemmesida til skoledistriktet Lewiston-Porter i staten New York er skolene i distriktet en stoffri sone. Dette hindret ikke den 59 år gamle læreren Joan Donatelli i å sniffe kokain ved kateteret foran sjokkerte fjerdeklassinger, skriver WLTX.com.

To jenter på henholdsvis ni og ti år som satt langt foran i klasserommet, fortalte skoleledelsen at de i en time så Donatelli dyppe ei pennehette i en liten hvit plastikkpose med hvitt pulver og føre hetta opp til nesa.

Politiet ble varslet og fant spor av kokain i klasserommet. Etterpå oppsøkte de den 59 år gamle læreren hjemme, der hun tilsto at hun har et stoffproblem, og ga fra seg plastposen og pennehetta. Tester viser at de også inneholdt spor av stoffet.

Donatelli er egentlig pensjonert, men har fortsatt å ta vikarvakter ved den lokale barneskolen, der hun også har undervist i skoledistriktets strenge antinarkoprogram. Det blir det trolig slutt på nå.

Saken mot læreren kommer opp 21. februar.

IKKE PENSUM: Å sniffe kokain foran barna i klasserommet skaffer deg neppe lønnsforhøyelse. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
IKKE PENSUM: Å sniffe kokain foran barna i klasserommet skaffer deg neppe lønnsforhøyelse. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer