Lærer anmeldt for vold mot elev ved barneskole

Tatt ut av undervisningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En barneskolelærer i Larvik er tatt ut av undervisning etter å ha blitt anmeldt for vold mot en elev. Også en annen lærere er tatt ut.

VG skriver at læreren ikke er anmeldt for å ha slått, men for maktbruk som regnes som kroppskrenkelse. Læreren har foreløpig status som mistenkt, men er ikke siktet.

- En lærer er anmeldt. Vi har avhørt vedkommende, som har status som mistenkt. Jeg vil ikke kommentere saken utover det, sier Knut Vidar Vittersø, som leder krimavdelingen ved Larvik politistasjon.

En annen lærer er tatt ut av undervisningen etter at lydopptak fra klasserommet viser at læreren skal ha henvendt seg til seksåringen som skal ha blitt utsatt for maktbruken, og sagt:

«Jeg vet hva du har sagt om (lærerens navn). Jeg er ikke redd for deg». Østlands-Posten , som først omtalte saken, skriver at moren til en elev gjorde det aktuelle lydopptaket.

Kommunalsjef Jan-Erik Norder kjenner til anmeldelsen mot læreren. Han sier det er opprettet en personalsak etter et møte med blant annet skolens rektor. Norder viser til taushetsplikten, men sier saken blir tatt svært alvorlig og at det er viktig med et godt psykososialt miljø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer