Lærer arrangerte stripping for studentene

Mo Xiaoxin hevdet det var kunst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var under en forelesning om kroppskunst at 56 år gamle Mo XioaXin arrangerte stripping for sine studenter ved Changzhou-universitetet i Jiangsu-provinsen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Poenget med strippingen var å demonstrere «kroppskraften» og utfordre tabuer.

Tian Junting, en talsmann for det kinesiske kulturdepartementet vurderte det annerledes.

- Det er ingen tabuer innenfor forskning, men å gjøre dette under en forelesning er åpenbart ikke passende, sa Tian til Beijing News.

Forelesningen var del av et kurs som tilbys ved det nylig etablerte «menneskelig kroppskunst og kultur»-instituttet på Jiangsu Teachers University of Technology. Instituttet er det eneste i sitt slag i Kina.

Bakgrunnen for reaksjonen fra det kinesiske kulturdepartementet er at Mo fikk fire modeller, inkludert en man og en kvinne i 70- og 80 årsalderen, og et yngre par til å kle seg nakne foran en klasse, mens han foreleste.

I løpet av den en og en halv time lange forelesning oppfordret Mo studentene til å kle av seg.

- Professor Mo virket veldig opprømt. Mens han snakket, åpnet han beltespennen og tok av seg buksene. Han stod naken midt på forelesningspodiet, sier en student til Beijing News.

Et trettitalls studenter skal ha følt seg ukomfortable, noen prøvde å se i gulvet, andre i taket.

Tian i kulturdepartementet sier kurset fremdeles var på forskningsstadiet og at det ennå ikke er klart om det har produsert positive eller negative effekter.