Lærer arrestert etter dokumentar om vold mot muslimske barn

Den andre skolen som dokumentaren omtaler, har valgt å stenge skolen til mars av sikkerhetsårsaker.

SLÅR ELEVER:  En videograb viser det som tilsynelatende er en lærer som slår elever ved Markazi Yamia-moskeen i West Yorkshire nord i Storbritannia. (Foto: Channel 4)
SLÅR ELEVER: En videograb viser det som tilsynelatende er en lærer som slår elever ved Markazi Yamia-moskeen i West Yorkshire nord i Storbritannia. (Foto: Channel 4)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Channel 4s program Dispatches viste mandag en dokumentar om forholdene ved to islamske skoler i Storbritannia. En reporter gikk undercover og meldte seg som frivillig ved skolene, og filmet i skjul.

Ved den ene skolen i Markazi Yamia-moskeen i West Yorkshire, viser videoklipp at barn sparket og slått av det som later til å være en lærer.

Tirsdag opplyste politiet at de hadde arrestert en 59 år gammel mann etter å ha sett dokumentaren, melder Daily Mail.
 
Kastet benk på elev Dokumentaren viser gjennomgående voldsbruk, særlig av eldre studenter som får tildelt ansvaret for å passe på klassene når læreren ikke er til stede. Elevene blir sparket og slått i ryggen. Ved en anledning kaster en assistent en benk mot ett av barna.

Hva konsekvensene blir for disse assistentene, er så langt uvisst.

Samtidig valgte en annen koranskole som blir omtalt, Darul Uloom, å stenge av sikkerhetsårsaker. Lærerne ved skolen frykter barna vil bli mål for høyreekstreme, og har opplyst til sine elever at de ikke kan komme tilbake før tidligst i mars.

Darul Uloom hevder selv at de underviser elevene i toleranse og respekt for andre religioner. Dokumentaren viser imidlertid et annet bilde.

- De vantroende er de verste av alle skapninger. Om en person har mindre enn en håndfull skjegg, skal du holde deg unna ham, på samme måten som du holder deg unna en orm eller en slange, sier det som later til å være en lærer ved skolen.

- Drikker kupiss Et annet videoklipp viser en person, som ifølge skolen er en seniorstudent, holde et foredrag om hinduer for elever helt ned i 11-årsalderen.

- Hvem tilber kyrne? Det er hinduene, det. Hvordan kan noen tilbe en ku?

- Hinduene drikker kupiss. Men dette har jeg fortalt dere før, sier han avslutningsvis.

- Feilaktig bilde Skolens undervisningsinspektør, Mujahid Aziz, mener dokumentaren gir et feilaktig bilde av skolen, og at de har gjennomført sanksjoner mot 17-åringen som snakket nedsettende om hinduer.

- De filmet for seks måneder siden og klarte å samle en håndfull kommentarer som fremmer intoleranse. Vi er klar over synspunktene til den 17 år gamle studenten og vi tok tok affære ved å utvise ham umiddelbart — lenge før vi engang visste at vi ble filmet. Hva folk vil se i dette klippet er totalt motsatt av hva vi underviser ved skolen om harmoni og om andre trosretninger, sier Aziz til Daily Mail.

Likevel kan man se i dokumentaren at en rekke voksenpersoner er til stede — uten at noen gjør noe som helst for å stanse 17-åringens utbasuneringer. 

Beste skussmål Darum Uloom blir omtalt som «muslimenes Eton» i England. Skolepengene er 15 000 kroner i året på den private skolen og hvert år blir elever avvist fordi skolen er fullbooket.

Elevene er fra 11 til 16 år gamle, det vil derfor koste 75 000 kroner per elev for skolegangen ved Darul Uloom. Skolen har hatt besøk av en rekke inspektører som skal undersøke forholdene på skolen, de har gitt skolen de beste skussmål.

- Elevene lærer om andre religioners tro og praksis og blir lært opp til respekt for de andre verdensreligionene, heter det i inspeksjonen fra 2009, ifølge Daily Mail.

- Torturert med høygaffel Dette ble imidlertid undervist den perioden da reporteren fra Dispatch filmet ved skolen:

- De vantroende er de verste av alle skapninger. Om en person som har mindre enn en håndfull skjegg, skal du holde deg unna ham, på samme måten som du holder deg unna en orm eller en slange.

Og straffen er har for ikke-troende muslimer.

- Jenter som ikke går med hijab vil bli torturert med en høygaffel i neste liv, sier en av lærerne. Darul Saloom har ikke gitt noen direkte kommentar til disse uttalelsene, men sier i sitt tilsvar at på generelt grunnlag at hat mot religiøse grupper eller enkeltpersoner ikke tolereres ved skolen, og at de vil forfølge påstandene.

 KASTER BENK:  Ved samme utøver bruker eldre elever, som jobber som assistenter når lærerne ikke er til stede, vold mot barna. Her kaster en av assistentene en benk på en av de yngre elevene.
KASTER BENK: Ved samme utøver bruker eldre elever, som jobber som assistenter når lærerne ikke er til stede, vold mot barna. Her kaster en av assistentene en benk på en av de yngre elevene. Vis mer