Lærer avtalte møte med 14-åring. Traff politiet

Nå er mannen dømt for sex-chatting med en mindreårig.

DØMT: En mann i 20-åra trodde han skulle møte en 14-åring ved navn Helene. Istedenfor møtte han politiet. I Drammen tingrett ble mannen dømt til 21 dagers betinget fengsel og 10.000 kroner i bot. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DØMT: En mann i 20-åra trodde han skulle møte en 14-åring ved navn Helene. Istedenfor møtte han politiet. I Drammen tingrett ble mannen dømt til 21 dagers betinget fengsel og 10.000 kroner i bot. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er Drammens Tidende (DT) som omtaler domfellelsen av en lærer i 20-åra.

For to år siden kom mannen over nettet i kontakt med det han trodde var en 14-åring ved navn «Helene».

Ifølge DT ga mannen uttrykk for at han ville være såkalt «sugardaddy» for jenta, en relasjon som innebærer at mannen betaler for hennes selskap. I meldingene fra ham kom det fram at denne relasjonen innebar sex.

Møtte politiet

Mannen tok initiativ til å møte «Helene» på Drammen stasjon. Der møtte han ingen 14-åring, men politiet og representanter fra gruppa Barnas Trygghet.

Det var sistnevnte som sto bak den fiktive profilen til «Helene».

I august var saken mot mannen oppe i Drammen tingrett. Han sto tiltalt for seksuelt ladet chatting med 14-åringen og å ha avtalt å møte henne med forsett om sex, såkalt grooming.

DT skriver at mannen nå er dømt til 21 dagers betinget fengsel og 10.000 kroner i bot.

PÅGREPET: Denne mannen trodde han skulle møte ei mindreårig jente da han møtte opp på Oslo S. Det som møtte ham, var Barnas Trygghet og spanere og betjenter fra Oslo-politiet. Video: Lars Eivind Bones / Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Kontroversielle

Barnas Trygghet er en gruppe som på privat initiativ jobber for å forebygge vold og overgrep mot barn.

Metodene deres inkluderer blant annet å utgi seg for å være barn på nettet, med den hensikt å identifisere potensielle overgripere.

Møter med disse personene har blitt filmet og lagt ut på nett. Barnas Trygghet begynte etter kritikk å sladde ansikter og liknende for å vanskeliggjøre identifisering.

Gruppa har vært mye omtalt i media de siste åra, og har skapt debatt. Blant annet har de blitt omtalt som en borgervernsgruppe, og Facebook-siden deres - med over 150 000 følgere - har blitt kalt en gapestokk.

DT skriver at lærerens møte med politiet og Barnas Trygghet ble filmet og lagt ut på nettet. Ifølge avisa var mannen sladdet, men ble likevel gjenkjent.

Han sa selv opp jobben i kjølvannet av pågripelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer