Lærer dømt for overgrepsbilder

En lærer er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fem måneders fengsel for nedlasting av overgrepsbilder og -videoer av barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten fant det skjerpende at mannen har delt bilder på nettet og dermed bidratt til å opprettholde et marked for overgrepsbilder, skriver Adresseavisen. Det ble også regnet som straffeskjerpende at han hadde tatt bilder av sin egen datter i badekaret. Samtidig fikk mannen, som er i 30-årene, to måneders strafferabatt for fordi han ga en uforbeholden tilståelse.

– Det som skiller denne saken fra mange av de andre i dette sakskomplekset, er at siktede hadde mange poseringsbilder og ikke grove overgrepsbiler av barn. Dette gjenspeiles i straffutmålingen, forklarer aktor i saken, politiadvokat Jørgen Aunet.

En mann i 50-årene ble dømt til ti måneders fengsel i overgrepsbildesaken. Han lastet ned det som i et politiavhør ble beskrevet som «svært grovt materiale der de fleste barna som blir misbrukt er under 12 år og ned til spedbarnsalder», som det heter i dommen. Også han fikk strafferabatt for å ha tilstått.

– Jeg innser at det er helt forferdelig det jeg har holdt på med. Jeg vil gjerne be om å få snakke med psykolog så raskt som mulig, sa mannen i 50-årene i et fengslingsmøte i februar.

(NTB)