Lærer dømt til sju års fengsel for overgrep

En barneskolelærer er i Tønsberg tingrett dømt til sju års fengsel for overgrep mot flere jenter, deriblant sin egen stedatter, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 40 år gamle mannen erkjente overgrep mot stedatteren da han møtte i tingretten torsdag.

Fredag la politiadvokat Lise Dalhaug ned påstand om sju år og ni måneders fengsel, mens forsvarer Christofer Arnø på sin side mente at aktor påstand var for streng.

Han mente mellom fem og seks års fengsel vil være riktig.

Mannen ble senere samme dag dømt til sju års fengsel, melder NRK.

Foruten overgrepene mot stedatteren, som startet da hun var ti år gammel for to år siden, var mannen også tiltalt for å ha begått overgrep mot stedatterens venninner, ifølge kanalen.

Overgrepene mot de andre jentene har han nektet straffskyld for. Mannen var også tiltalt for produksjon eller anskaffelse av bilder og video som seksualiserer barn.

Retten var ikke i tvil om at handlingene mot de andre jentene var seksuelle, og at de derfor skulle straffes som seksuelle overgrep.

Retten påpekte i skjerpende retning tillitsforholdet og aldersforskjellen mellom dem.

Mannen viste anger i tingretten torsdag, og ga uttrykk for at han hadde ødelagt både sitt eget og stedatterens liv.

- Han fremstår kanskje som en angrende synder, men det handler vel så mye om at han ble avslørt, sa politiadvokat Lise Dalhaug i sin prosedyre fredag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer