Lærer frifunnet for elev-sex

45-åringen ble i byretten dømt for å ha masturbert tre gutter og befølt to andre som han var klassestyrer for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 45 år gammel lærer er i Frostating lagmannsrett frifunnet for tiltalen om seksuelle overgrep mot fem gutter i 10-årsalderen.

Juryen svarte nei på alle skyldspørsmålene. I Midt-Trøndelag herredsrett ble læreren i mai i år kjent skyldig i å ha masturbert tre av guttene og befølt de to andre. De var elever i en femteklasse der læreren var klassestyrer vinteren 2000. Dommen i herredsretten var på ti måneders fengsel. Han anket til lagmannsretten.

I Midt-Trøndelag herredsrett ble læreren også dømt for å ha lastet ned et stort antall bilder og videosekvenser med barnepornografisk materiale. Han innrømmet dette, men hevdet at han gjorde det for å finne ut hva slags handlinger han var beskyldt for. Denne delen av dommen ble ikke anket, og lagmannsretten skal mandag fastsette straffen for dette forholdet.

Saken har også en erstatningsrettslig side, som heller ikke ble endelig avgjort med juryens frifinnelse fredag. I herredsretten ble læreren dømt til å betale 40.000 kroner i erstatning til to av guttene , og 15.000 kroner til de tre andre.

Bistandsadvokat Mette Skolefald sier til NTB at erstatningskravene blir opprettholdt, og at hun vil kreve de samme erstatningsbeløp som ble tilkjent i herredsretten. Dette har sammenheng med at beviskravene er mindre strenge i erstatningssaker enn i straffesaker.

Læreren har hele tiden nektet seg skyldig i utuktige handlinger, og reagerte med sterke følelser på frifinnelsen.

- Dette har jeg ventet på i to år. Det har vært et press av en annen verden, sier han til NTB.

Aktor, statsadvokat Per Morten Schjetne, vil ikke kommentere rettens avgjørelse.

(NTB-Skjalg Fremo)