Amerikansk politi:

- Lærer ga 17-åring covid-vaksine

Politiet aner ikke hvordan læreren fra New York, som seinere ble arrestert, kan ha fått tak i den angivelige vaksinen.

ARRESTERT: Læreren ble arrestert etter hun satte det som angivelig var en covid-vaksine. Video: @PeiSzeCheng4NY. Reporter: Ivan Larsson . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En 54 år gammel biologilærer fra Sea Cliff i New York ble arrestert nyttårsaften for å angivelig skal ha gitt en covid-vaksine til en 17 år gammel gutt.

Dette forteller lokalt politi til BBC, som skriver at læreren kan risikere fire års fengsel hvis hun blir dømt.

Politiet sier at læreren satte dosen på gutten hjemme hos seg selv, til tross for at hun ikke hadde lovlig tillatelse til å sette vaksiner, eller samtykke fra guttens foreldre.

Ifølge BBC kan injeksjoner være farlige dersom de administreres på feil måte. Leger og helsearbeidere må blant annet sjekke at en vaksine ikke er forfalsket eller utgått på dato, samt sjekke pasientens medisinske historie med tanke på mulige allergiske reaksjoner.

Ifølge en uttalelse fra politiet skal 17-åringen være en venn av lærerens sønn. Det skriver NBC New York.

17-åringen var på besøk i hjemmet deres, og skal ha spurt om å få vaksinen fordi hans egen mor angivelig ikke ville at han skulle ta den på inneværende tidspunkt, ifølge den amerikanske TV-stasjonen.

Filmet hendelsen

Den angivelige vaksinasjonen ser ut til å ha blitt filmet av en annen person i rommet, og videoen ble seinere delt på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.