Amerikansk politi:

- Lærer ga 17-åring covid-vaksine

Politiet aner ikke hvordan læreren fra New York, som seinere ble arrestert, kan ha fått tak i den angivelige vaksinen.

ARRESTERT: Læreren ble arrestert etter hun satte det som angivelig var en covid-vaksine. Video: @PeiSzeCheng4NY. Reporter: Ivan Larsson . Vis mer
Publisert

En 54 år gammel biologilærer fra Sea Cliff i New York ble arrestert nyttårsaften for å angivelig skal ha gitt en covid-vaksine til en 17 år gammel gutt.

Dette forteller lokalt politi til BBC, som skriver at læreren kan risikere fire års fengsel hvis hun blir dømt.

Politiet sier at læreren satte dosen på gutten hjemme hos seg selv, til tross for at hun ikke hadde lovlig tillatelse til å sette vaksiner, eller samtykke fra guttens foreldre.

Ifølge BBC kan injeksjoner være farlige dersom de administreres på feil måte. Leger og helsearbeidere må blant annet sjekke at en vaksine ikke er forfalsket eller utgått på dato, samt sjekke pasientens medisinske historie med tanke på mulige allergiske reaksjoner.

Ifølge en uttalelse fra politiet skal 17-åringen være en venn av lærerens sønn. Det skriver NBC New York.

17-åringen var på besøk i hjemmet deres, og skal ha spurt om å få vaksinen fordi hans egen mor angivelig ikke ville at han skulle ta den på inneværende tidspunkt, ifølge den amerikanske TV-stasjonen.

Filmet hendelsen

Den angivelige vaksinasjonen ser ut til å ha blitt filmet av en annen person i rommet, og videoen ble seinere delt på Twitter.

RASER: Vaksinemotstandere raser mot denne Tesco-reklamen. Video: Tesco. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

I videoen sier 17-åringen:

«Sånn. En hjemmevaksine».

Videoen er tekstet med: «Aldri vært så ukomfortabel i hele mitt liv».

Det er uklart om læreren overvåket 17-åringen i etterkant med tanke på mulige reaksjoner, skriver den amerikanske TV-kanalen CBS.

Etter at 17-åringen angivelig hadde fått vaksinedosen, skal han ha gått hjem til sin mor og fortalt henne om hendelsen.

Det var guttens foreldre som ringte politiet, opplyser politiet i Nassau til CBS. Politiet påbegynte deretter sin etterforskning første nyttårsdag.

Kan være forfalsket

I en video som News 4 skal ha fått tilgang til, kan det se ut som kvinnen gir 17-åringen en dose av Johnson & Johnson, en vaksine som bare er godkjent for de over 18 år i USA, skriver NBC New York.

ISOLERT: Veslemøy Stenklev har en autoimmun sykdom som gjør at Covid-vaksiner ikke har noen effekt. Hun er redd for smitte og må leve svært forsiktig - og isolert. Nå oppfordrer Veslemøy alle til å ta vaksinen. Video: Sondre Nodland og Lars Eivind Bones Vis mer

Til CBS forklarer Audie Liametz, som er nestleder ved akuttmottaket på NYU Langone, at det kan være at ei slik vaksineflaske er forfalsket.

Han sier dessuten at det krever medisinsk kunnskap å sette vaksiner:

- Du må trekke medisinen opp i ei steril sprøyte med ei nål og trykke ut litt av lufta, for så å gi injeksjonen på korrekt måte, sier Liametz.

Biologilæreren er siktet for uautorisert utøvelse av et yrke, og ble holdt i varetekt gjennom nyttårsaften. Hun må møte i retten 21. januar.

54-åringen har blitt fjernet fra undervisningen og er omplassert i påvente av utfallet av etterforskningen, opplyser skoledistriktet hun jobber i.

NBC New York har forsøkt å kontakte kvinnen, men hun har avstått fra å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer