Lærer i Finnmark tiltalt for vold mot seks elever

«Slo ham i hodet, dro ham i øret, knipset ham på kinnet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinnelig lærer ved Berlevåg skole i Finnmark er tiltalt for vold mot seks elever, fire gutter og to jenter, skriver Ifinnmark.no.

Forholdene skal ha skjedd fra 2013 og fram til juni i fjor.

- Under undervisning ved Berlevåg skole, utøvde hun ved flere anledninger vold mot sin elev [NN], blant annet ved at hun slo ham i hodet, dro ham i øret, knipset ham på kinnet og slo ham over fingrene med en bok, står det om en av sakene, heter det i tiltalen, ifølge avisa.

Ifinnmark.no skriver videre at læreren ifølge påtalemyndigheten i ett tilfelle dro stolen vekk under ei jente slik at hun falt i gulvet og slo ryggen.

Strafferammen i tiltalen er fengsel i inntil ett år. Kvinnen er i påvente av at saken skal opp for retten på nyåret tatt ut av skolen.

Det er relativt sjelden at slike saker blir kjent, eller i det hele tatt når rettsvesenet, men det har vært flere tilfeller som har blitt undersøkt de siste årene.

En lærer i Vesterålen ble tidligere i år suspendert etter anklager om vold mot en elev. I Narvik ble en lærer anmeldt av barnevernet i Narvik for bruk av fysisk grensesetting/makt mot en elev ved en skole i kommunen. Og i Fjell i Hordaland ble en lærer anmeldt for å ha tatt nakkegrep på en elev. Læreren mente der det var snakk om en nødvergesituasjon.