Lærer i Finnmark tiltalt for vold mot seks elever

«Slo ham i hodet, dro ham i øret, knipset ham på kinnet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kvinnelig lærer ved Berlevåg skole i Finnmark er tiltalt for vold mot seks elever, fire gutter og to jenter, skriver Ifinnmark.no.

Forholdene skal ha skjedd fra 2013 og fram til juni i fjor.

- Under undervisning ved Berlevåg skole, utøvde hun ved flere anledninger vold mot sin elev [NN], blant annet ved at hun slo ham i hodet, dro ham i øret, knipset ham på kinnet og slo ham over fingrene med en bok, står det om en av sakene, heter det i tiltalen, ifølge avisa.

Ifinnmark.no skriver videre at læreren ifølge påtalemyndigheten i ett tilfelle dro stolen vekk under ei jente slik at hun falt i gulvet og slo ryggen.

Strafferammen i tiltalen er fengsel i inntil ett år. Kvinnen er i påvente av at saken skal opp for retten på nyåret tatt ut av skolen.

Det er relativt sjelden at slike saker blir kjent, eller i det hele tatt når rettsvesenet, men det har vært flere tilfeller som har blitt undersøkt de siste årene.

En lærer i Vesterålen ble tidligere i år suspendert etter anklager om vold mot en elev. I Narvik ble en lærer anmeldt av barnevernet i Narvik for bruk av fysisk grensesetting/makt mot en elev ved en skole i kommunen. Og i Fjell i Hordaland ble en lærer anmeldt for å ha tatt nakkegrep på en elev. Læreren mente der det var snakk om en nødvergesituasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer