Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lærer i Østfold tiltalt for å hatt sex med elev

Tiltalt for å ha utnyttet sin stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 30-årene er tiltalt for å ha hatt sex med en mindreårig elev ved en ungdomsskole i Halden, melder Halden Arbeiderblad.

Mannen er tiltalt etter straffeloven § 193 første ledd, for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, og etter straffeloven § 196 første ledd, for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år. Tiltalen ble tatt ut før den nye straffeloven trådte i kraft.

Ifølge Halden Arbeiderblad skal mannen, som ifølge avisa ikke lenger jobber som lærer, ifølge tiltalen i løpet av fire år på 2000-tallet ha hatt flere samleier og oralsex med jenta. Påtalemyndigheten mener han misbruk av sin stilling som lærer for jenta i løpet av et skoleår.

I perioden påtalemyndigheten mener det straffbare forholdet skal ha skjedd var jenta mellom 15 og 19 år.

- Det er ikke ubestridt at det har vært en relasjon mellom læreren og jenta, men det er uenighet om det startet når hun var elev ved skolen og før hun var 16 år, sier politiadvokat Anette Steen til Halden Arbeiderblad.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media