Lærer i Sarpsborg siktet for overgrep mot elev

Offeret er gutt under 16 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lærer ved en ungdomsskole i Sarpsborg er varetektsfengslet siktet for seksuelle overgrep mot en gutt på skolen.


Den mannlige læreren ble pågrepet av politiet i sitt eget hjem i midten av forrige uke, og ble torsdag varetektsfengslet i to uker, skriver Sarpsborg Arbeiderblads nettutgave.

Ifølge politiet er mannen siktet for utuktig omgang med barn under 16 år.


«Over tid»

- Vi er i startfasen av etterforskningen, men anmeldelsen går ut på at overgrepene skal ha skjedd over tid, sier politiadvokat Inger Marie Berg Papworth ved Østfold politidistrikt til avisen.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad skal eleven ha betrodd seg til en annen lærer ved skolen, som så har tatt grep. Politiet ønsker ikke å kommentere disse opplysningene.

Rådmann i Sarpsborg kommune, Einar Evensen, deltok mandag formiddag på et informasjonsmøte med de ansatte på den aktuelle skolen.


Tiltak

I en pressemelding fra kommunen opplyser Evensen at kommunen allerede har iverksatt tiltak overfor berørte familier og kolleger.

- Dette er en alvorlig og vanskelig sak. Vårt hovedfokus er at alle barn ved våre skoler skal være trygge og bli ivaretatt på en best mulig måte, sier Evensen i en kommentar.

«Når det gjelder forholdet til den siktede læreren, forholder Sarpsborg kommune seg til at saken er under etterforskning. Vi vil etablere dialog med den ansatte så snart det er praktisk mulig», heter det i pressemeldingen.

Den overgrepssiktede læreren skal i politiavhørene ha nektet for overgrepspåstandene som er framsatt mot ham.

(NTB)