- Lærer ikke omsorg på samme måte som før

- Dagens unge lærer ikke omsorg og husstell på samme måte som før, og det gjør at de stiller svakere når de selv blir foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener seksjonsleder for Barne- og familieteamet i Stovner bydel i Oslo, Ellen Bauer.

- Unge jenter lærer ikke omsorg og husstell på samme måte som tidligere, og denne mangelfulle læringen får konsekvenser når de selv blir mødre og skal lage et hjem.

Bauer har arbeidet i barnevernet i 30 år, og har møtt mange umodne mødre. Hun har merket at disse mødrene sliter enda mer i dag, enn tidligere. Det forklarer hun med vår tids familiestruktur.

- Tenåringer er tenåringer mye lenger i dag enn tidligere, og unge som er vant med å sette sine behov først, får en tøff overgang når de blir mødre. I tillegg er besteforeldregenerasjonen ikke så nær som den var. Overføringene av erfaringer fra mormor til mor skjer ikke i samme grad som før, mener Bauer.

Hun mener at mange av de «urolige barna» kunne sluppet sin diagnose dersom mødrene hadde fått bedre hjelp.

FORELDRE TRENGER HJELP: Mange mødre trenger hjelp til å se sine barns behov. - De setter egne behov foran barnets, men mange av disse mødrene kan modnes dersom de får hjelp, sier Ellen Bauer, seksjonsleder for Barne- og familieteamet i Stovner bydel i Oslo.