Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lærer innrømmer elev-sex

Florida-kvinnen sa seg skyldig i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Lærerinne hadde sex med elev (14)

• - For pen for fengsel

(Dagbladet.no): Amerikanske Debra Lafave (25) sa seg i dag skyldig i å ha hatt seksuell omgang med en 14-årig elev, melder nyhetsbyrået AP.


Innrømmelsen var del av en avtale inngått mellom Lafave og påtalemyndigheten. 25-åringen risikerte 15 års fengsel for overgrepene, men slipper nå unna med betinget straff.

Læreren må i stedet sone tre års husarrest og sju års prøvetid.

- Jeg tar det hele og fulle ansvar for mine handlinger, sa den tidligere læreren under dagens rettslige høring.

I klasserom

14-åringen har forklart at han ble kjent med den unge læreren, som på det tidspunktet var nygift, under en skoletur.

SKAPTE OVERSKRIFTER: Saken har fått enorm oppmerksomhet i USA. Her er Debra Lafave sammen med sin advokat. Arkivfoto: SCANPIX/AP
SKAPTE OVERSKRIFTER: Saken har fått enorm oppmerksomhet i USA. Her er Debra Lafave sammen med sin advokat. Arkivfoto: SCANPIX/AP Vis mer

Lafave innledet kort tid seinere et seksuelt forhold til 14-åringen. Hun skal ha hatt sex med ham gjentatte ganger, blant annet i et klasserom, i hennes eget hjem og en gang i en bil mens guttens 15-årige fetter kjørte.

Det var tanta til 14-åringen som så gutten sammen med læreren, og deretter varslet elevens mor. Gutten innrømmet det seksuelle forholdet og politiet ble koblet inn.

Læreren avslørte seg selv under flere avlyttede telefonsamtaler med eleven, og politiet pågrep henne i juni 2004. Hun ble seinere satt fri etter å ha betalt 25 000 dollar i kausjon

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!