Lærer kan ha misbrukt ti jenter

En 35 år gammel lærer ved en ungdomsskole i Tromsø kan ha misbrukt så mange som ti jenter. I dag ble læreren varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35-åringen er siktet for seksuelle overgrep mot en 15 år gammel jente. Politiet har i tillegg mottatt tre anmeldelser fra andre jenter. Rektor ved ungdomsskolen der 35-åringen underviste frykter at så mange som ti jenter kan ha blitt utsatt for seksuelle overgrep, skriver Nordlys.no.

Tror på jentene

- Jentene har forklart om flere ulike former for seksuell omgang, men det dreier seg ikke om samleie. I tillegg har det forekommet beføling,. Den seksuelle kontakten skal ha skjedd ved flere anledninger. Vi har ingen grunn til å tvile på jentenes forklaringer, opplyser kriminalsjef Einar Pedersen ved kriminalavdelingen ved Tromsø politistasjon til NTB.

Pedersen vil ikke uttale seg om overgrepene skal ha funnet sted på skolen eller i skoletiden.

- Jentene er alle rundt 15 år og går i 10. klasse. De har forklart at læreren forgrep seg mot dem ved flere anledninger. To av jentene har fortalt om seksuell omgang, to om seksuell handling, eller beføling, sier Pedersen.

Den siktede nekter straffskyld, og advokaten hans reagerer på at 35-åringen ble fengslet.

- Faren for bevisforspillelse er liten. Det hadde holdt med et forbud mot å kontakte de involverte partene. Dessuten er det familiære grunner til at han ikke burde fengsles, sier 35-åringens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen.

Han kommer likevel ikke til å påkjære forhørsrettens kjennelse om to ukers varetekt.

Utvider siktelsen?

- Jeg har gjennomgått saken med min klient. Selv om vi er uenige i fengslingen som sådan, kommer til ikke til å påkjære den, i håp om at politiet nå får fortgang i etterforskningen og at tingene kan bli avklart snarest mulig, sier mannens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen til NTB.

Mandag denne uka ble læreren anmeldt av jenta og hennes bistandsadvokat Sven Krogh. Ifølge Nordlys.no skal overgrepene ha pågått i over to år.

Politiadjutant Erik Dalsbø Lohne hadde bedt om fire ukers varetekt da mannen ble framstilt i Nord-Troms forhørsrett i dag.

- Retten ga påtalemyndigheten delvis medhold i begjæringen om fire ukers varetektsfengsling, sier Lohne i Troms politidistrikt til NTB.

Påtalemyndigheten vurderer nå om siktelsen skal utvides.

- Nå skal vi ta for oss disse anmeldelsene og eventuelt utvide siktelsen. Vi vil ta fortløpende stilling til en utvidelse helt fram til saken eventuelt oversendes statsadvokaten. Først da vil den endelige siktelsen være klar, sier Dalsbø Lohne.