Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lærer kastet elev i veggen

Jenta (15) havnet på legevakta med kul i hodet og strekk i nakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 15 år gamle jenta, som går i 9. klasse ved Vestmyra ungdomsskole på Fauske, skal ha blitt kastet i veggen av en lærer, melder Avisa Nordland.

Jenta skal ha oppført seg provoserende mot læreren før opptrinnet. Læreren skal så ha røsket tak i jenta, før han skal ha kastet henne hodestups ut av klasserommet, slik at hun traff veggen på den andre siden av gangen.

Rektor Kristian Øse ved Vestmyra ungdomsskole bekrefter hendelsen, men han vil ikke si noe om selve opptrinnet som skjedde mandag denne uken.

Rektoren beklager likevel saken overfor eleven og foreldrene, på vegne av skolen.

- Pinlig

- Vi ønsker trygghet og tillit, sier han til avisa. Skolen har nylig startet en kampanje som heter Folkeskikk hvor det fokuseres på vold, trusler, språkbruk og atferd.

- Det er klart at det er ekstra pinlig at vi får dette i oppstarten på en kampanje hvor vi forsøker å ta elevenes arbeidsmiljø på alvor, sier Øse.

- Vi behandler dette som en personalsak som er unntatt offentligheten. Jeg vil ikke brette en personalsak ut i media, sier kommunalsjef Jørgen Kampli til Avisa Nordland.

Kommunalsjefen vil ikke si om læreren er suspendert. Jentas foreldre har på sin side foreløpig ikke bestemt seg for om de skal anmelde saken.