Lærer krompen å danse

Dette er paret som skal sørge for at det svinger når kronprinsen og Mette-Marit danser brudevals.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arve Gulliksen (33) og Karianne Stensen Gulliksen (30) er Slottets hemmelige sekundanter: De skal sørge for at kronprins Haakon og Mette-Marit kan ta lette valseskritt på slottsparketten etter bryllupet. Og kronprinsen og hans blivende hustru er i trygge hender: Ekteparet Gulliksen er Norges eneste profesjonelle dansepar. De har deltatt i konkurranser over hele kloden, innehar tre NM-titler og kan smykke seg med 10. plass i VM for sportsdansere.

- Vi driver undervisning til vanlig, også, men brudevals med de kongelige er ikke dagligdags, innrømmer Arve Gulliksen.

Han vet ikke hvor mange dansetimer de kongelige kommer til å trenge.

- Nei, det er etter behov. Vi må se hvordan fremgangen er, ler han.

- Foreløpig går det bra, men de er som alle andre som ikke har danset mye: Det er mye nytt.

Gulliksen har selv fått danse litt med den vordende kronprinsessen.

- Det er en del av opplæringen. Man må danse litt alene og litt sammen. Man kan jo tenke seg selv hvordan det foregår, men dette er jo ikke så voldsomt kompliserte greier.

Danselæreren vil ikke avsløre hvor flinke de kongelige elevene er.

- Viljen er der. De ønsker å lære litt mer om brudevals, og jeg synes det går veldig bra. Det ser ut som om de trives og har det gøy, sier han hemmelighetsfullt.

Klassisk brudevals

Kronprins Haakon og Mette-Marit kommer til å danse en klassisk brudevals, men foreløpig er det uklart om de velger engelsk vals eller wienervals.

- Den engelske er litt raskere. Det kommer an på hva de føler seg mest komfortable med, sier Karianne Stensen Gulliksen.

- Det er klart at hvis bruden skal ha stor kjole, så kan wienervalsen være det beste valget. Jeg tror de synes det er gøy. De tar dansingen veldig seriøst, lover hun.

Foreløpig har dansemesterne hatt tre undervisningstimer på Slottet med kronprinsen og Mette-Marit. Flere venner av Haakon og Mette-Marit har også deltatt. Det er ikke første gang Arve Gulliksen gir ekstraundervisning i brudevals: Kamerater med bryllupsnerver har tidligere fått god hjelp før sin store dag.

- Dette er jo litt spesielt, men vi synes at det er kjempemoro. De er veldig hyggelige mennesker, slår han fast.

- Hvem av dem tråkker den andre på tærne?

- Det kan jeg nesten ikke svare på. Det må du spørre dem om.

LA DET SWINGE:Hvis ikke kronprinsen og Mette-Marit får swing på brudevalsen, skyldes det iallfall ikke lærerene: Arve Gulliksen og Karianne Stensen Gulliksen er vårt eneste profesjonelle dansepar. Foreløpig har de bare skryt å fortelle om sine kongelige elever.