Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lærer la ut barnevern-info om elev på nettet

Kan få sparken etter detaljert blogging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sist fredag fikk en ung lærer ved en ungdomsskole på Romerike klar beskjed fra ledelsen om at han ikke fikk lov til å undervise denne dagen. Det skjedde etter at foreldre kvelden i forveien varslet rektor da en elev oppdaget en tekst læreren hadde skrevet på nettet.

Ifølge Romerikes Blad lå informasjonen på et av Norges mest populære nettsteder.

Der skal mannen, under fullt navn og med et bilde av seg selv, ha blogget om flere forskjellige elever og deres situasjon på skolen. Detaljer om ett bestemt barns kontakt med barnevernet skal ha vært blant opplysningene som lå ute på nettet, får Dagbladet.no opplyst.

Brudd på taushetsplikten

Da rektor ved skolen fikk se nettsiden, mente hun at innholdet var så graverende at skolen umiddelbart måtte ta affære.

- Vi har gjort de skritt vi mener er nødvendige, og har koblet inn kommunens ledelse. Det stemmer at vi vurderer disse opplysningene opp mot taushetsplikten. Dette er en sak med høy prioritet som vi nå jobber med å få avklart, og det er ikke til å legge skjul på at det preger arbeidsdagen i dag, sier rektoren til Dagbladet.no.

Hun vil ikke gå i detaljer om hva lærerens blogg inneholdt.

- I det at vi gikk til aksjon ligger det selvsagt at jeg har lest det som sto på nettstedet, men det er ikke noe vi går ut med nå, sier rektoren.

Hun hadde i dag i møter med blant andre skolesjefen i kommunen for å ta stilling til hva som nå skjer videre i den alvorlige personalsaken. De ordinære planleggingsmøtene som egentlig skulle ha foregått på skolen i dag er utsatt, siden hele skoleledelsen er involvert i oppfølgingen av bloggsaken.

Lederen for foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved den aktuelle skolen er orientert om hva som har skjedd.

- Det er helt uforståelig at en lærer kan finne på å gjøre noe sånt, og det gjør oss veldig engstelige. Hvis man ikke lenger kan stole på at en lærer holder taushetsbelagt informasjon hemmelig, kan foreldre få en høyere terskel for å gå til skolen med opplysinger, sier han til Dagbladet.no.

FAU-lederen understreker at han ikke kjenner innholdet på nettstedet i detalj.

- Når noe er lagt ut på nettet, er kanskje skaden skjedd. Men etter at skolen fikk vite om dette, har de handlet raskt. Det er positivt, og vi håper det kan bli ro på skolen om kort tid, sier han.

Kan bli suspendert

Det er nå vinterferie for ungdomsskoleelevene, og det er ennå ikke formelt avklart om læreren blir suspendert når undervisningen starter igjen etter fridagene. Etter det Dagbladet.no forstår mener kommunens jurister foreløpig at det er grunnlag for å gå så drastisk til verks mot mannen.

Dagbladet.no kjenner identiteten til læreren, men han har i dag ikke besvart telefonhenvendelser. Overfor Romerikes Blad, som brakte saken i dagens avis, avsto mannen fra å si noe om den spesielle personalsaken.

- Jeg føler at det ikke er riktig å kommentere saken før den er avgjort, sa han til RB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!