Lærer lurte jenter (12) til å onanerere foran webkamera

- Jeg tror de har hatt positive opplevelser med meg, forklarte han i tingretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Læreren i 50-åra innrømmet i retten at han har forledet jenter ned i 12-årsalderen til å vise seg fram nakne og onanere foran webkamera. Jentene måtte også se på at mannen onanerte foran kamera.

Den tidligere hovedlæreren fra Nord-Trøndelag framførte også et «unnskyld» til jentene og deres foreldrene.

Men han framsto ikke som en uforbeholden, angrende synder da saken ble avsluttet i Namdal tingrett i går.

- Jeg kjenner jentene veldig godt, og jeg tror ikke de er skadelidende. Selv om de kanskje har opplevde noe som er negativt, tror jeg også de har hatt positive opplevelser med meg, sa læreren ifølge Trønder-Avisa.

Skolerazzia Pedofilisaken ble avdekket høsten 2010 da mor til ei 12 år gammel jente på Østlandet anmeldte mannen for å ha lurt datteren til å kle av seg foran webkamera. En razzia på skolen der han jobbet og hjemme, førte til beslag av flere datamaskiner der politiet fant blant annet barneporno.

Denne razziaen utløste «Operasjon Lolita», der politiet pågrep i alt sju menn for liknende og andre forhold.

En av mennene ble i fjor dømt til seks og et halvt års fengsel i Namdal tingrett for voldtekt av to jenter og overgrep mot ni jenter.

101 jenter Ifølge tiltalen fant politiet at mannen under navnet «Timby» hadde chattet med 101 unge jenter i løpet av en måned.

En sakkyndigrapport til retten konkluderte med at læreren hadde hatt en langvarig seksuell dragning mot jenter ned til 12 år.

Aktor, politiadvokat Åsmund Sand, la ned påstand om seks måneders fengsel. Ifølge Trønder-Avisa la aktor vekt på at læreren har vært tilknyttet et nett av likesinnede menn.

Innrømmer Den tidligere ustraffede mannen sluttet i lærerjobben ved den videregående skolen og flyttet til Storbritannia etter avsløringen.

- Han har tilstått en del av forholdene han er tiltalt for, men vi synes straffepåstanden er altfor streng. Dersom han blir dømt til fengsel, har vi bedt vi bedt om at straffen blir gjort betinget med prøvetid, sier den tidlige lærerens forsvarer, advokat Bertil V. Smalås i Steinkjeradvokatene, til Dagbladet.

Læreren vil ikke betale erstatning til to av jentene, slik aktor krever.

Dommen faller neste fredag.