Lærer-Margaretas krasse melding til foreldre hylles: «Tro det eller ei ... lærere har viktigere ting å gjøre enn å ringe og klage»

«Jeg lover at jeg aldri skal legge foreldreansvar på lærerne.»

VEKKER ENGASJEMENT: Margareta Liljequist har vekket engasjement med sitt innlegg på Facebook. Foto: Privat
VEKKER ENGASJEMENT: Margareta Liljequist har vekket engasjement med sitt innlegg på Facebook. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lærer Margareta Liljequist ved Runbacka skole i Sollentuna i Stockholm skrev i desember et Facebook-innlegg som nylig har skapt voldsomt engasjement i Sverige.

Innlegget, der Liljequist tar et oppgjør med foreldres holdninger til lærere, har blitt delt over 6000 ganger, skriver Expressen.

Må øke statusen - Dette handler om at man må oppgradere lærerens status. Man må forstå at læreren er kjempeviktig, og foreldre må prate om det med barna sine hjemme. De må huske at holdningene hjemme tas med til skolen. Det er vanskelig for barn å ha ha respekt for lærerne og forstå verdien av det vi gjør, sier Liljequist til Dagbladet.

Hun er også opptatt av at lærere må få være lærere. I innlegget, som er formulert som en slags lovtekst av foreldrene selv, skriver hun blant annet: «Jeg lover at jeg aldri skal legge over foreldreansvaret på lærerne. De skal fostre demokratiske medborgere. Oppfostringen står vi for hjemmefra»

- Lærere er ikke vaktmestere eller kuratorer. Det er elevene vi ønsker å bruke tida vår på, ikke alt annet, sier hun.

I tillegg er hun kritisk til at foreldre bruker læreren for å få svar på alle mulige spørsmål om barnas skolehverdag. Informasjon hun mener en lett tilgjengelig for foreldre om de legger inn en liten innsats.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer