Lærer misbrukte 14-åring

En lærer fra Sør-Trøndelag innrømmer å ha hatt et seksuelt forhold til en mindreårig jente i klassen han var lærer og klasseforstander for. Jenta var så vidt fylt 14 år da forholdet ble innledet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta ble forelsket i den populære læreren. Under en skogstur med overnatting som han la opp for noen jenter fra klassen, tok hun initiativ til intim kontakt. Senere hadde den 30 år eldre læreren samleie og annen utuktig omgang med jenta en rekke ganger gjennom et helt år.

Den seksuelle kontakten mellom de to tok slutt sommeren 1999. Mannen ble anmeldt i februar i år. Han ble suspendert, og har senere sagt opp, skriver Adresseavisen.

Læreren fremsto som dypt angrende, da Gauldal herredsrett behandlet straffesaken mot ham i går. Han hevdet at omfanget av den utuktige omgangen han er tiltalt for, er mindre enn det jenta sier. Læreren sa seg imidlertid skyldig i å ha hatt flere samleier med jenta.

Aktor la ned påstand om fengsel i 120 dager. Jentas bistandsadvokat mener mannen må dømmes til å betale 50.000 kroner i erstatning. Jenta skal ha fått depresjoner og skyldfølelse i ettertid.

(NTB)