Lærer misbrukte og filmet elever

Nå må han i fengsel etter at fire elever ble offer for mannens sexmisbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 35 år gamle læreren har i løpet av en åtte års periode misbrukt fire jenter ved to skoler i Mosjøen seksuelt. Alle jentene var under 16 år da overgrepene startet, den yngste hadde knapt fylt 14 år da det første overgrepet fant sted.

Tre av elevene hadde læreren daglig kontakt med.

Må sone

Ifølge Helgelands Blad forgrep han seg aldri mot jentene i samme tidsperiode. Han avslutte overgrepene mot den ene før han begynte på den neste eleven. Han gjennomførte samleier med alle sammen, tre av dem var 15 år når det skjedde første gang.

Mannen er nå fradømt retten til å være lærer for elever under 16 år. Han må sone ett år og ni måneder i fengsel og betale 75 000 kroner i erstatning til tre av jentene han forgrep seg mot.

Fikk holde på

Det var rykter i lokalmiljøet og en direkte henvendelse fra en av jentenes foreldre som førte til oppklaring av saken. 35-åringen ble innkalt til skolen han arbeidet på og konfrontert med påstandene. Han erkjente at han hadde overnattet hjemme hos den ene jenta og fikk en advarsel fra skolen for dette forholdet.

Senere ble han innkalt en rekke ganger til skoleledelsen og fikk nye advarsler på bakgrunn av nye opplysninger. Men han fikk beholde jobben og ble aldri siktet for noen kriminelle handlinger, selv om skolen hadde sterke indikasjoner på at han for tett privat kontakt med flere kvinnelige elever. Blant annet kjørte han dem rundt i bilen sin og lånte dem mobiltelefonen sin, skriver Helgelands Blad.

Avslørt

Det var et fotolaboratorium i Trondheim som slo alarm til politiet. De fikk inn en film til fremkalling med bilder av en ung jente som poserte i seksuelt utfordrende posisjoner. Politiets undersøkelser førte fram til den dømte læreren og han ble siktet da det ble oppdaget at jentene var hans egene skoleelever.