«Lærer og trener tvang barna til sex»

Foreldrene trodde barna var i trygge hender da de sendte dem på skole og idrettstrening. I stedet skal både gutter og jenter ha blitt tvunget til å delta i den mannlige lærer- og trenerens sexaktiviteter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen er anmeldt seks ganger. Alle sakene er henlagt på grunn av foreldelse, og mannen er i dag fortsatt en sentral skikkelse i det samme miljøet til tross for at flere av barna varslet om forholdene. Nå vil ofrene gå til erstatningssøksmål mot mannen og Oslo kommune fordi ingen har stanset overgrepene.

De yngste jentene var bare åtte og ni år gamle da den mannlige lærer og treneren skal ha tvunget dem til samleier med eldre gutter som han også hadde treneransvaret for. Etterpå kjørte han barna hjem til foreldrene. Et par år senere skal han selv ha forgrepet seg seksuelt på flere av barna.

Brutale sexaktiviteter, voldtekt og mishandling er noen av ingrediensene i den alvorlige sedlighetssaken som nå er blitt rullet opp i et av Oslo østkants sentrale idrettsmiljøer.

Sexgisler

I følge de seks anmeldelsene skal oslomannen, som nå er i 60-årene, systematisk ha misbrukt et større antall barn han hadde lærer- og treneransvaret for i perioden 1970 til et stykke ut på 80-tallet.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt seks anmeldelser på mannen. Sakene måtte henlegges uten å ta hensyn til skyldspørsmålet fordi forholdene strekker seg lengre tilbake enn ti år. Dersom det kommer nyere anmeldelser på mannen, vil vi etterforske disse, sier politiinspektør Unni Fries Stepaschko ved Oslo politikammer til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer